Yeni artırılmış gerçeklik oyunu

Medyaloji.net » teknoloji » Yeni artırılmış gerçeklik oyunu
Yeni artırılmış gerçeklik oyunu

Angry Birds'ün yapımcısı Finlandiyalı oyun şirketi Rovio, iPhone ve iPad'ler için Angry Birds Isle of Pigs adlı bir artırılmış gerçeklik oyunu geliştirdi.

Finlandiyalı oyun şirketi Rovio artırılmış gerçeklik dünyasına Angry Birds Isle of Pigs adlı oyunla giriş yaptı. Oyun İsveçli oyun stüdyosu Resolution Games ile birlikte, Apple’ın mobil cihazları için geliştirildi. San Francisco’da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda tanıtılan oyunun yanı sıra Rovio bu yıl iki yeni oyun daha yayınlama sözü vermişti.

Angry Birds oyunları ile tanınan Rovio, yeni oyundaki artırılmış gerçeklik bileşenlerinin, oyunculara oyunun üç boyutlu ortamını çevrelerindeki herhangi bir yüzeye (bir masa gibi) yansıtma ve iPhone ya da iPad ekranından oyunu oynama imkanı verdiğini söylüyor. Rovio yaptığı açıklamada “Oyun, oyuncuların Angry Birds’teki sapanın gücünü kendi ellerine alma imkanı sunuyor. Domuzcukların inşa ettiği kuleler, Apple’ın ARKit teknolojisi ile oyuncunun içinde bulunduğu ortama aktarılabiliyor.” diyor.

Rovio’nun ilk artırılmış gerçeklik deneyimi değil
Rovio daha önce Resolution Games ile birlikte bir başka artırılmış gerçeklik oyunu daha yayımlamıştı. Bu oyun, Magic Leap sanal gerçeklik başlığı için geliştirilmişti.

Yeni oyun Rovio’nun bir artırılmış gerçeklik ürününü telefon ve tabletlere getirme konusundaki ilk girişimi. Oyun Apple App Store’dan iPhone 6S ve sonrası telefonlara ya da iPad’lere ön siparişle indirilebilecek.

Rovio, Şubat ayında yaptığı açıklamada, bu yılki satışlarının yeni oyunlar ve bir filmle birlikte artış göstermesini beklediğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl şirketin operasyon karı son çeyrekte yarı yarıya düşmüştü.

YORUMLAR