Yemek sipariş servisi mutfak açıyor

Medyaloji.net » iş dünyası » Yemek sipariş servisi mutfak açıyor
Yemek sipariş servisi mutfak açıyor

ABD’nin popüler yemek sipariş servislerinden DoorDash, yeni şehirlere ulaşmak isteyen restoranlar için ilginç bir iş modeli sunmaya hazırlanıyor.

Restoran açmadan yeni şehirde satış

Üyesi olan restoranların yeni şehirlerde yeni restoranlar açmadan şehir sakinlerine yemek siparişi ulaştırabilmesi için ABD’nin farklı şehirlerinde mutfaklar açan DoorDash, bu mutfakları makul ücretlerle üye restoran markalarına kiralayacak.

DoorDash şimdiden, pizza restoranı The Star ve yerel olarak beğeni toplayan ama yeni şehirlere açılmak isteyen çok sayıda küçük restoranla anlaşmış görünüyor.

İş modelinde, restoranlar yeni şehirlerde pahalı yatırımlar yapıp pahalı restoranlar açmak zorunda kalmadan, sadece reklam ve pazarlama bütçesiyle o şehirde hizmet vermeye başlayabilecek. DoorDash ise, restoran markalarından, aldıkları online siparişler üzerinden belli bir yüzdeyle komisyon alacak. DoorDash’ın mutfaklarında, üye restoranların tariflerine göre yemek üretimi yapılacak ve siparişler yine DoorDash’ın kuryeleri ile müşterilere ulaştırılacak.

YORUMLAR