Xiaomi otomotiv sektörüne giriyor!

Medyaloji.net » iş dünyası » Xiaomi otomotiv sektörüne giriyor!
Xiaomi otomotiv sektörüne giriyor!

Teknoloji devi Xiaomi otomotiv sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor. Xiaomi, Çin merkezli bir otomotiv şirketiyle ortaklık kurdu.

Xiaomi otomotiv sektöründe başarılı olabilecek mi?
Xiaomi sadece ürettiği akıllı telefonlarla değil, akıllı ev aletlerinden günlük cihazlara kadar birçok alanda teknoloji devi haline geldi. Çin merkezli otomotiv şirketi Bestune ile ortaklık kuran Xiaomi, bu kez otomotiv piyasasına girmeye hazırlanıyor. Kurulan bu ortaklıkla, Bestune ve Xiaomi uygun fiyatlı bir SUV geliştirmek için birlikte çalışacak.

Ancak paylaşılan bilgilere göre yeni model SUV sanıldığı gibi elektrikli olmayacak. Bu ortaklıkta Xiaomi’nin daha çok araç içi bilgi ve eğlence sisteminde görev alması bekleniyor.

Bestune T77 SUV’nin yeni versiyonu olacak modelin, sanıldığı gibi elektrikli olmayacağı belirtiliyor.

Araçta MIUI arayüzünün kullanılacağı ve sanal asistan Xiao AI ile sürücülere kolaylık sağlanacağı belirtiliyor. Ayrıca araçta Xiaomi’nin kendi uygulamaları da kullanılacak.

Bestune T77 SUV, piyasaya 13 bin dolar fiyatla giriş yapmıştı. Xiaomi ile geliştirilecek bu aracın yeni versiyonun da uygun fiyatlı olacağı belirtiliyor. Ancak aracın Avrupa, ABD veya Çin’de satışı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

YORUMLAR