Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ve fiyatı!

Medyaloji.net » teknoloji » Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ve fiyatı!
Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ve fiyatı!

Uzun bir süredir merakla beklenilen Xiaomi’nin modelleri nihayet tanıtıldı. Xiaomi Mi 9 SE adıyla gelen model tüm gözleri üzerine topladı.

 Bakalım Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ve fiyatı nasıl?

Xiaomi Mi 9 SE neler sunuyor?
Xiaomi’nin yeni uygun fiyatlı modeli Mi 9 SE, geçtiğimiz yıl tanıtılan ve Mi 8 SE modelinin yolundan gidiyor. Yenilenen ve daha şık gözüken bir bir tasarıma sahip olan akıllı telefon bakalım ne gibi yenilikler sunuyor?

Tasarım
Markanın uygun fiyatlı modeli olarak duyurulan Mi 9 SE her ne kadar göreceli olsa da oldukça şık bir tasarıma sahip.

Mi 9 modeli ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olan akıllı telefon, üçlü bir arka kamera dizilimine ve su damlası şeklindeki ön kamera çentiğine sahip. Ekran kasa oranı ise yüzde 90.47 seviyesinde. Bu sayede Xiaomi’nin yaptığı açıklamalara göre 5.1 inç ekran boyutundaki standart bir modelle aşağı yukarı aynı boyutta demek.

Ekran
Akıllı telefonlar arasındaki en büyük yarışın yaşandığı ekran tarafında Mi 9 SE, yüzde 90’ın üzerindeki ekran kasa oranıyla dikkat çekiyor.

Full HD+ AMOLED ekranla gelen akıllı telefon, 5,97 inç büyüklüğündeki ekranında 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuyor.

Gorilla Glass 5 ile korunan bu ekran ayrıca HDR teknolojisini destekliyor. Oyun modu ve gece modu gibi yenilikleri de beraberinde getiren bu ekran, ayrıca parmak izinizi de okuyabiliyor.

Donanım
Xiaomi Mi 9 SE, Qualcomm’un yeni işlemcilerinden 10 nm Snapdragon 712 ile çalışıyor. 6 GB RAM ve 64 ve 128 GB dahili depolamanın yer verildiği modelde, 18W hızlı şarj destekli 3070 mAh kapasiteli bir batarya konumlandırılmış.

Xiaomi Mi 9 SE fiyatı
Fiyat performans noktasında karşımıza çıkacak olan akıllı telefon oldukça iddialı. Akıllı telefonun fiyatı ise 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza için 1999 Yuan (300 dolar / 262 Euro) ve 6 GB RAM 128 GB dahili hafıza için 2299 Yuan (340 dolar / 300 Euro) olarak olarak karşımıza çıkıyor.

 

YORUMLAR