WhatsApp'dan yeni reklam politikasında geri adım!

Medyaloji.net » sosyal medya » WhatsApp'dan yeni reklam politikasında geri adım!
WhatsApp'dan yeni reklam politikasında geri adım!

WhatsApp durum mesajları arasına serpiştirilecek reklam içerikleri kararını iptal etti.

Bir süredir WhatsApp durum mesajlarının arasına tam ekran açılacak şekilde reklam durumları yerleştirileceği biliniyor ve uygulamanın kodları arasına da bu değişiklik entegre edilmeye başlanmıştı.

Whatsapp’ı bünyesinde barındıran Facebook grubu, geçtiğimiz günlerde alınan Whatsapp’ta reklam gösterme kararından vazgeçildiğini duyurdu.

Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca insanın en büyük ortak noktalarından biri olan, belki de insanlığın en çok kullandığı uygulamalar listesinde en baş sıralarda yer alan Whatsapp’ta gösterilmesi planlanan reklamlar, Facebook’un yaptığı sürpriz bir açıklamanın ardından iptal edildi. Facebook’un bu kararına göre WhatsApp, aynı bugüne kadar kullandığımız gibi kullanılmaya devam edecek ve uygulama bünyesinde yakın gelecekte herhangi bir reklam kesinlikle yer almayacak.

Bilindiği üzere dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, 2014 yılında kendine adeta bir rakip olarak gördüğü ve çok hızlı gelişen Whatsapp uygulamasını satın almış ve yıllık abonelik ücretini de kaldırmıştı. Hatırlanacağı gibi Whatsapp, Facebook tarafından satın alınana kadar her ne kadar reklam göstermemiş olsa da ülkeden ülkeye değişmekle beraber yaklaşık olarak 1 dolara yakın bir abonelik ücretini kullanıcılarından belli periyotlarla talep ediyordu. Facebook’un bu, abonelik ücretini kaldırmasından yıllar sonra ortaya çıkan reklam yayınlama fikri ortadan kalktı. Whatsapp, bugüne dek kullandığımız şekilde tamamen reklamsız olarak faaliyette kalmaya devam edecek. Ayrıca bu kararın yaklaşık 1 milyar kullanıcının vereceği aksi bir tepkiden dolayı alındığı ve bundan sonraki kararlarda da kullanıcıların düşünüleceği açıklandı.

YORUMLAR