Waymo 6 milyon km’den fazla yol aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Waymo 6 milyon km’den fazla yol aldı
Waymo 6 milyon km’den fazla yol aldı

Waymo, otonom araç sektöründeki en aktif firma olarak dikkat çekiyor. Şirketin otonom araçları milyon km’den fazla yol alarak günlük hayata uyum sağlamaya başladı.

Waymo otonom araçları

Waymo otonom araç sektöründe lider olmaya yönelik adımlar atılıyor. Şimdiye kadar birçok şehirde ve yollarda test edilen araçlar, toplamda 6.44 milyon km yol aldı. Sevindirici olan haber ise şirketin “milyon kilometre” yol alma sürelerini oldukça kısaltmış olması.

Araçların piyasaya çıktıktan sonra 1 milyon mil yol alması 18 ay sürerken, daha sonraki süreçte 3.2 milyon mil yol alması 14 ay sürdü. Son olarak ise 3 milyon mil yolu sadece 8 aylık süreçte gitti.

California, Austin, Texas ve Kirkland, Washington şehirleri Waymo’nun en çok yol aldığı şehirler olarak dikkat çekti. Bu kadar kısa sürede çok fazla yol gidilmiş olması, Waymo’nun Lyft ile ortak çalışmasından kaynaklanmış olabileceği de belirtiliyor. Şirket, artık işe, okula, markete kullanıcıların sürücüsüz araçlarıyla gidebileceğini ve bu araçların güvenli hale geldiğini belirtiyor.

YORUMLAR