Venezula devleti kripto para çıkarıyor

Medyaloji.net » dünya » Venezula devleti kripto para çıkarıyor
Venezula devleti kripto para çıkarıyor

Devletler ne zaman resmi kripto para çıkaracaklar sorusu cevabını buldu. Güney Amerika’nın ABD’ye kafa tutmasıyla tanınan sosyalist ülkesi Venezuela, resmi kripto para birimi çıkaracağını açıkladı.

Petrol, doğalgaz ve değerli madenler

Devlet başkanının açıklamasına göre, merkez bankası değerini ülkedeki petrol, doğalgaz, altın ve değerli madenlere göre belirleyecekleri Petro isimli bir kripto para birimi yaratacak.

Venezula, ABD yanlısı yönetimi deviren ve ülkenin kontrolünü alan sol görüşlü yönetimin ABD şirketlerini ülkeden çıkarması ve ülkenin tüm petrol ve maden gelirlerini halkla paylaşmaya başlamasından beri ABD’nin ağır baskısı altında yaşıyor ve ülkede ekonomi zor dönemler yaşıyor.

Petro ile beraber, dijital paranın avantajlarını kullanmayı planlayan Venezuela hükumeti, ABD’nin ticari kısıtlamalarına takılmadan, yabancı ülkelerle daha rahat ticaret gerçekleştirmeyi planlıyor.

Devletin Petro’yu ülkedeki petrol, doğalgaz ve maden kaynaklarına bağlayacak olması ise her bir Petro’nun bu işletmelerin mülkiyetine dair bir pay hakkı olacağı anlamına geliyor.

Bir diğer deyişle, Petro satın alanlar, aynı zamanda Venezuela’nın doğal kaynaklarına ortak olacak. Sistemin nasıl işleyeceğinin ise yakın tarihte açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR