Varo Money, 241 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Varo Money, 241 milyon dolar yatırım aldı!
Varo Money, 241 milyon dolar yatırım aldı!

Assaf Guery, Colin Walsh, Mykola Klymenko ve Roger Van Duinen tarafından kurulan Varo Money, D serisi yatırım turunda 241 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

2015 yılında San Francisco kurulan mobil bankacılık girişimi Varo Money, oldukça önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Assaf Guery, Colin Walsh, Mykola Klymenko ve Roger Van Duinen tarafından kurulan Varo Money, D serisi yatırım turunda 241 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

241 milyon dolarlık yatırım turu Gallatin Point Capital ve İrlandalı rock topluluğu U2'nun solisti Bono, film yapımcısı Jeff Skoll ve TPG tarafından 2016 yılında kurulan The Rise Fund liderliğinde gerçekleşti. HarbourVest Partners ve Progressive Insurance'ın yatırıma katıldıklarını da belirtelim.

Alınan 241 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Varo Money'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 419,4 milyon dolara ulaştı. Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Varo Money, kullanıcılarına kolayca erişilebilen, aylık ücretlere sahip olmayan banka hesapları ve modern bir mobil uygulama deneyimi sunuyor.

Varo Money kullanıcılarının tüm dünyada yer alan toplamda 55 bini aşkın ATM'den hesaplarındaki paralara erişebildiklerini de ekleyelim. Alınan yatırımı online bir bankaya dönüşmek için harcayacak olan Varo Money, gerekli izinleri alarak önümüzdeki yaz aylarında ABD'nin ilk online bankası olmayı hedefliyor. Varo Money gerekli izinleri aldığında kullanıcılarına kredi kartı ve krediler gibi çeşitli finansal ürünler sunabilecek.

YORUMLAR