Uzaylıları bulamıyoruz

Medyaloji.net » teknoloji » Uzaylıları bulamıyoruz
Uzaylıları bulamıyoruz

Uzaylılar birgün dünyamıza gelirlerse dost olacaklar mı bilemiyoruz ve bilmemiz Bitcoin yüzünden giderek zorlaşıyor

Çünkü uzay araştırmaları yapan bilim insanları Bitcoin yüzünden ihtiyaç duydukları dijital donanımlara giderek daha zor ulaşabiliyorlar.

SETI projesinde Bitcoin krizi
Özel olarak dünya dışı akıllı medeniyetlerden gelecek olan sinyalleri dinlemek için kurulmuş olan SETI projesindeki bilim insanları dünyanın çevresine iki yeni SETI dinleme istasyonu daha kurmak istiyor. Ancak bu dinleme istasyonlarında kullanılacak işlemcilerin hem fiyatları zirveye fırlamış hem de büyük miktarlarda bulunmaları zora girmiş durumda çünkü işlemcileri kripto para madenciliği yapan yatırımcılar kapışıyor.

Dünya çapında GPU sıkıntısı çekildiğinin altını çizen bilim insanları, bu tür dinleme istasyonlarındaki bir tek radyo teleskopunun en az 100 GPU’ya ihtiyaç duyduğunu, 10-20 teleskoptan oluşacak bir istasyon için binlerce GPU aradıklarını, yeni bir istasyon kurmak bir yana mevcut istasyonda bozulan GPU’ları yerine koymakta zorlandıklarını vurguluyorlar.

Nükleer santralde Bitcoin kazısı yaptılar
Dünyanın infilak etmesi ve bütün gezegenin radyasyonla kızarması için nükleer savaş çıkmasına gerek olmayabilir, Bitcoin çılgınlığı bu sonu her an gerçek kılabilir. Nükleer silahların yanında Bitcoin kazısı Rusya'dan gelen haberlere göre, ülkedeki ...

Öyle anlaşılıyor ki Otostopçu’nun Galaksi Rehberi’nde olduğu gibi, bir gün uzaylılar kapımıza dayanıp “size gönderdiğimiz mesajlara neden cevap vermediniz, şimdi gezegeninizi patlatmak zorundayız, itiraz etme süreniz de geçti,” diyebilirler. Suçlu ise Bitcoin madencileri.

YORUMLAR