Ünlü televizyoncu ekranlara geri döndü

Medyaloji.net » medya » Ünlü televizyoncu ekranlara geri döndü
Ünlü televizyoncu ekranlara geri döndü

Televizyon ekranlarının deneyimli ismi siyasette başarılı olamayınca yeniden ekranlardaki yerini aldı.

 24 Haziran seçimlerinde İyi Parti'den 3'üncü sıra Isparta Milletvekili adayı gösterilen Sami Altınkaya ekranlara dönüş yaptı.

Ekonomi haberciliğinin usta isimlerinden Altınkaya, "Çıkış Yolu" isimli programıyla NTV ekranlarında izleyici ile yeniden buluştu.

İyi Parti'den Isparta Milletvekili adayı gösterilen Sami Altınkaya, 8 Ağustos'ta basın açıklaması yaparak partiden istifa ettiğini duyurmuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Altınkaya, seçim sürecine girilmesiyle birlikte alınan duygusal kararların partiyi başarısızlığa götürdüğünü iddia etmişti.

 

SAMİ ALTINKAYA KİMDİR?

Isparta’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Isparta’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

Günaydın Gazetesi Ekonomi Servisi’nde başladığı meslek hayatına, Dünya Gazetesi’nde devam etti. Sonraki yıllarda İnter Star TV ve Kanal D Televizyonları Haber Merkezleri’nde ekonomi müdürlüğü yaptı. İMKB’ndan para piyasa haberlerini canlı olarak ilk sunan muhabir oldu. Star Ana Haber Bülteni sonunda para piyasaları ile ilgili canlı yorumlar yaptı. Kanal D Televizyonu’nda Türkiye’nin ilk ekonomi programı olan “Ekovizyon” un yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Türkiye’nin ilk haber kanalı olarak açılan NTV de ekonomi programlarını sundu. Dünya Gazetesi – NTV işbirliğindeki Dünya TV Yapım Koordinatörlüğü görevini yedi yıl boyunca sürdürdü.

NTV Televizyonu’nda “Dünya Gözüyle Anadolu” isimli ekonomi programını hazırladı ve sundu. Cumhuriyetin ilk yılları ekonomi politikalarının anlatıldığı belgesele de imza atan Sami Altınkaya, 10 yıl boyunca aralıksız CNN Türk Televizyonu’nda “Çıkış Yolu” programını hazırlayıp sundu.

KOBİ’ler konusunda 25 yıllık tecrübe ile Anadolu’daki başarılı işleri ekrana getirdiği “Çıkış Yolu” programına «Türkiye’de Güzel İşler de Oluyor» u göstermek üzere 2011’den beri Bloomberg HT kanalında hazırlayıp sundu. Anadolu’da gerçekleşen kamu ve özel sektör yatırımlarını, projeleri ve Türkiye’nin sanayi altyapısını programlarında anlatıyor.

Bugüne kadar Anadolu’daki organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler dahil pek çok sanayi kuruluşunda incelemeler yaptı. Uzman olduğu KOBİ’lerin gelişim süreci ile ilgili olarak vermiş olduğu konferanslara halen devam etmektedir.

Son 5 yıldır inovasyon, girişimcilik ve endüstri 4.0 konularında yayınlar yapan Sami Altınkaya üniversitelerde bu konularda konferanslar vermektedir.

YORUMLAR