Ünlü profesör 19. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi oldu!

Medyaloji.net » iş dünyası » Ünlü profesör 19. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi oldu!
Ünlü profesör 19. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi oldu!

Vehbi Koç Ödülü, bu yıl kültür alanında "sosyal bilimler ve şehircilik" üzerine yaptığı önemli çalışmalar ile Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin oldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak 51 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı'nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yıl "kültür" alanındaki sahibi, Koç ailesi üyelerinin ve konukların katıldığı törende açıklandı.

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay'ın başkanlığını yaptığı Seçici Kurul'un önerdiği 3 aday arasından "sosyal bilimler ve şehircilik" alanlarına önemli katkıda bulunmuş, gençlere örnek olan çalışmaları ile 19. Vehbi Koç Ödülü'ne Prof. Dr. İlhan Tekeli'yi layık gördü. Prof. Dr. İlhan Tekeli, 19. Vehbi Koç Ödülü'nü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un elinden aldı.

Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin şehir planlama, bölge planlama, sosyal sistemler, makro-coğrafya, yerel yönetimler, iktisadi politikalar, iktisat tarihi, şehir tarihi, belediye tarihi, eğitim planlaması, bilim felsefesi ve tarih yazıcılığı konularında 660'ı aşkın bilimsel yazı ve bildirisi bulunuyor.

Bilimsel yazıları Tarih Vakfı tarafından 26 cilt halinde yayınlanan Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin adını taşıyan vakıf da farklı dönemlerden öğrencilerinin de katkılarıyla Şubat 2018'de kuruldu. Yerleşmelerin gelişim ve dönüşümünü anlamak, kent yaşamının ayrılmaz parçaları olan insan hakları, demokrasi ve yaşam kalitesinin gelişmesi konularında önemli çalışmalar yürüten İlhan Tekeli Vakfı, aynı zamanda Ankara'da İlhan Tekeli Şehircilik Bienali'ni düzenliyor.

 

 

YORUMLAR