Ünlü markanın yeni oyun bilgisayarı...

Medyaloji.net » teknoloji » Ünlü markanın yeni oyun bilgisayarı...
Ünlü markanın yeni oyun bilgisayarı...

HP, yeni oyuncu bilgisayarı HP Omen 15 ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Eğer bir oyun bilgisayarı arıyorsanız geçmişte daha az seçeneğiniz vardı; şimdiyse pek çok marka farklı kategorilerde ürünleriyle boy gösteriyor.

Bir oyun bilgisayarını satın almak, standart bir bilgisayara kıyasla çok daha yüksek maliyete sahip olduğundan oyuncuların iyi bir araştırma yapması ve tam olarak kendine uygun modeli seçmesi hayati bir öneme sahip.

Son olarak karşımıza çıkan model ise HP Omen 15, Omen serisinin kendine has tarzı bu modelde de kendine yer bulmuş. Oyuncular için olmazsa olmaz rengarenk klavye de tabii ki unutulmamış. İnce yapısıyla da dikkat çeken model daha portatif bir hale gelmiş. Omen 15, ultra ince 20mm kalınlığıyla daha portatif ve kompakt bir tasarım kullanıyor.

Donanım özellikleri ise NVIDIA GeForce RTX 2080 ekran kartı ve Max Q tasarım ile geliştirilen Omen 15, işini iyi yapıyor. Red Dead Redemption 2 ve GTA V başta olmak üzere zorlayıcı oyunları yüksek grafik ayarlarıyla gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Ekran kartında önemli iyileştirmeler yapılan cihazdaki NVIDIA RTX, gerçek zamanlı ışın izleme özelliğini dizüstü oyun bilgisayarlarına kazandırıyor.

HP bu modelde Intel Core i7-9750H işlemci­sini kullanmış. Temel frekansı 2.60 Ghz olan 6 çekirdekli ve 12 izlekli bu işlemci boost mo­dunda 4.50 Mhz'e kadar ulaşabiliyor. RAM olarak ise 16GB 2666Mhz DDR4 bellek tercih edilmiş. Depolama konusunda ise modelde HDD kullanılmamış, bunun yerine 512GB SSD bulunmakta ve performansı da oldukça tatmin edici.

Omen 15’te 3 taraflı hava çıkışıyla toplamda 5 taraflı hava akışı sunan gelişmiş termal çözüm Omen Tempest bulunuyor. Omen Tempest, oyunun en heyecanlı anlarında cihazın soğuk kalmasını sağlıyor. Yani ekran kartıyla birlikte kurulan iyi bir soğutma sistemi, oyuncuların akıcı bir şekilde zorlu oyunların üstesinden gelebilmesine imkan veriyor.

Klavyesiyle arka aydınlatmalı ve aynı anda birden çok tuşa basılmasını sağlayan anti-ghosting teknolojisine sahip klavyeyle oyuncular oyun performanslarını iyileştirebiliyor ve mücadeleyi yönetiyor.

HP Omen 15, sonuç itibariyle temel işini iyi yapıyor ve oyunları sorunsuz bir şekilde ekrana yansıtıyor.

 

 

 

 

 

YORUMLAR