Ünlü gazetede sansür krizi!

Medyaloji.net » polemik » Ünlü gazetede sansür krizi!
Ünlü gazetede sansür krizi!

The Guardian gazetesinde karikatür sansürü ortalığı karıştırdı.

 İngiliz The Guardian gazetesi, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in olduğu, Gazze’de İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli hemşire Rezzan en-Nazzar’ı konu alan karikatürü sansürledi.

Thejc haber sitesinin haberine göre, karikatürist Steve Bell'in İngiltere Başbakanı Theresa May’in ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ortalarında bulunan şöminede İsrail askerleri tarafından öldürülen hemşire Rezzan en-Neccar'ı yanarken resmettiği karikatür The Guardian Gazetesi tarafından sansüre takıldı.


(May ile Netanyahu'nun görüşmesi ve The Guardian'ın yasakladığı karikatür)

Haberde aktarılanlara göre, İngiliz The Guardian Gazetesi'nin Steve Bell'in karikatürünü yayınlamamasının sebebi; "Yahudi karşıtlığı".

Karikatürde şömine içerisinde yanan hemşire Rezzan en-Naccar'ın bulunması The Guardian gazetesi tarafından "Yahudilerin 2. Dünya Savaşında uğradığı soykırımı hatırlattığı ve Yahudi karşıtlığı" olarak yorumlandı.

Karikatürist Bell ise konuyla ilgili "fırınlar, soykırım, Nazi gibi şeylerin karikatürün eleştirisine katılmasını kabul edemiyorum" dedi. Karikatürünün sansürlenmesini anlamsız bulduğunu da ifade eden Bell, Yahudilerin katli ile Gazze'de yaşananları birbirine karıştırmak gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti.

Karikatüre konu olan Filistinli hemşire Rezzan en-Nazzar, Gazze sınırında, "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek olmak için gönüllü olarak görev yaparken 1 Haziran'da İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

YORUMLAR