Ulaşımda blockchain dönemi başlıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Ulaşımda blockchain dönemi başlıyor
Ulaşımda blockchain dönemi başlıyor

Rusya’da ulaşımda blockchain kullanılacak. Rusya Ulaştırma Bakanlığı, ulaşımda blockchainden yararlanılması için teknoloji şirketleri ile görüşüyor.

Ulaşımda blockchain için IBM devrede
Kara ulaşımına kıyasla içerdiği prosedürler nedeniyle daha karmaşık olan deniz ulaşımının basit hale getirilmesi için blockchain kullanılacak. Rusya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulması hedeflenen projede, IBM ve Maerks tarafından geliştirilen platformun kullanılması düşünülüyor. TradeLens isimli blockchain platformunun, ortak ağ kullanımını sağlayarak karmaşık süreçleri basitleştirmesi hedefleniyor.

Platformun, ilk olarak Rusya’nın en büyük ikinci limanında St. Petersburg’da kullanılması için anlaşma sağlanmak üzere. Yürürlüğe girecek olan platform ile ulaşımda verimin artması ve 150 milyon dolar tasarruf sağlanması bekleniyor.

Ayrıca Rusya’da Infotech Baltika isimli bir blockchain şirketi de limanlarda kullanılabilmesi için bir blockchain platformu geliştiriyor. 14 farklı limanda kullanılabileceği belirtilen Edge.Port, TradeLens ile benzer çalışacak.

YORUMLAR