Uğur Dündar belediye başkanı mı olacak?

Medyaloji.net » polemik » Uğur Dündar belediye başkanı mı olacak?
Uğur Dündar belediye başkanı mı olacak?

Milliyet yazarı Özay Şendir, usta gazeteci Uğur Dündar ile ilgili olarak 'sokakta konuşulan' bir iddiayı köşesine taşıdı.

 Adı bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen usta gazeteci Uğur Dündar ile ilgili olarak yine bir adaylık iddiası ortaya atıldı.

İddianın kaynağı 'sokaktaki vatandaşlar', iddiayı köşesine taşıyan Milliyet yazarı Özay Şendir, adresi ise İzmir'in Çeşme ilçesi...

Şendir, bir süredir Sözcü Gazetesi'nde Çeşme Belediyesi aleyhine haberlerin çıktığını, bunun da 'sokaktaki vatandaşlar' tarafından 'Uğur Dündar Çeşme Belediye Başkanı olmak istiyor' şeklinde yorumlandığını iddia etti.

İşte Şendir'in bugünkü köşe yazısından "Uğur Dündar belediye başkanı mı olacak?" başlıklı o bölüm:

“Uğur Dündar, Çeşme Belediye Başkanı olmak istiyor, o yüzden Sözcü’de sık sık Çeşme Belediyesi aleyhine haberler çıkıyor.”

Bu cümleyi kuran kişi Çeşme’de yaşayan biri. Yerel siyasetle de son derece ilgili olduğunu bildiğim için söylediklerini dinledim. Bu sadece 3-5 kişinin dediği bir iddia mı yoksa gerçekten sokakta konuşuluyor mu diye sordum, “Sokakta da konuşuluyor abi” yanıtını aldım.

 

Eskiden olsa benim tanıdığım Uğur Dündar, Çeşme değil İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkanı olmak ister der, geçerdim. Şimdiki düşüncem, Çeşme’de çok zaman geçiren Dündar kaynaklı haberler, gazetede yer bulduğu için ortaya böyle bir düşüncenin çıktığı.

Ancak belli ki orada yaşayan insanlar, en azından yerel siyasete yakın olanlar, konuya daha farklı bakıyor.

UĞUR DÜNDAR: BEN GAZETECİYİM ÖYLE KALACAĞIM

Usta gazeteci Uğur Dündar'ın adı 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçmiş, ancak Dündar aday olmadığını ve hiçbir zaman aday olmayacağını söylemişti.
Dündar, "Ben gazeteciyim ve hep gazeteci olarak kalacağım kimliği koruyacağım" demişti.

YORUMLAR