Twitch’e meydan okuyacak!

Medyaloji.net » facebook » Twitch’e meydan okuyacak!
Twitch’e meydan okuyacak!

Geçtiğimiz sene Facebook, sosyal ağ için daha fazla video içeriği oluşturmak için video barındırıcıları için bir Creator uygulaması başlattı.

Şimdi, dahada açılmak istiyor ve bu kez oyun videoları yapanlar için yeni bir teklif sunuyor. Diğer oyuncuların video oyunları oynarken, izlemeyi sevdikleri oyunseverlerin dikkatini çekmek için YouTube ve Twitch ile rekabet etmek oldukça net bir teklif.

Facebook Live, video üreticileri için para kazanma aktif hale getiriyor ve kullanıcıların en az 3 dolar içerik oluşturucularına bahşetmesine izin veriyor. Facebook şu anda içerik oluşturucular ve oyuncular için farklı seçenekler düşündüğünü söylemekle birlikte ipuçlarının katkıda bulunduğu kişiye özel bir açıklama veya ayrıcalıklar gelmiyor. Örneğin, YouNow benzeri özel bir emoji reaksiyonu olabilir. Aynı şey para gönderme içinde geçerli bir sistem devreye girecektir.

 

Facebook oyuncu yayınlarından ne kadarlık ücret kesecek?

Şirketin “fan desteği” olarak adlandırdığı sistemin miktarları henüz net değil. Ancak şirket, bir gelir paylaşımı olacağını varsaymanın güvenli olduğunu söylüyor. Şirket geçmişte oyun geliştiricilerinden %30’luk gelirlerinden pay edinmişti. Şu anda videolarda reklam araları veren insanlardan reklam gelirinin %45’ini alıyor. Sonuç olarak şirket, gelir konusunda da oyuncuları acımasız bir yüzdelikle soyguna uğratabilir.

YORUMLAR