TWI ve Sabancı Üniversitesi'nden dev işbirliği

Medyaloji.net » iş dünyası » TWI ve Sabancı Üniversitesi'nden dev işbirliği
TWI ve Sabancı Üniversitesi'nden dev işbirliği

Sabancı Üniversitesi ve The Welding Institute (TWI), Yeni İnovasyon Merkezi İçin Ortak Oldu.

Sabancı Üniversitesi ile Birleşik Krallık'ın birleştirme, tahribatsız muayene ve yapısal bütünlük konularında önde gelen araştırma merkezi The Welding Institute (TWI), uzun soluklu iş birliklerini ileriye taşıyarak Dijital İleri İmalât İnovasyon Merkezi'ni (DMIC) kuruyor.

Merkezinde Avrupa-odaklı bir yaklaşım olan ortak girişim, Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU TÜMER) bünyesinde sanal olarak faaliyet gösterecek olup dijital imalât teknolojilerini derinleştirerek yeni ürün, sistem ve hizmetlerin sunulmasını sağlayacak ve araştırma portföyünü geliştirmek amacıyla geniş inovasyon topluluklarına dahil olmayı hedeflemektedir.

Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri, ileri kompozitler ve ilgili malzemelerin yanı sıra metal ve kompozitlerin eklemeli imalâtı, prototipten sertifikalı ve tümüyle işlevsel parçalara kadar Avrupa’nın mükemmeliyetini yaygınlaştırmaya odaklanacak. Dijital merkezde çevre ve ekonomi (yeşil üretim); malzemelerin sürdürülebilirliği ve yeniden değerlendirilmesi, hidrojen ekonomisi, süreç ve ürünleri dijitalleştirmede akıllı uygulamalar gibi toplum açısından giderek önem kazanan konular kapsamında çalışmalar yürütülecek. DMIC, veri bilimi, yapay zekâ (AI) ve sistem entegrasyonu alanlarında Ar-Ge uzmanlığını sürdürmek için TWI’nin diğer inovasyon merkezleri ile Atina’da bulunan TWI Hellas ile yakın bir şekilde çalışacaktır.

Kaynak: https://turk-internet.com/sabanci-universitesi-ve-the-welding-institute-twi-yeni-inovasyon-merkezi-icin-ortak-oldu/

YORUMLAR