TUSAŞ'tan yeni iş birliği anlaşması

Medyaloji.net » iş dünyası » TUSAŞ'tan yeni iş birliği anlaşması
TUSAŞ'tan yeni iş birliği anlaşması

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ile Koçak Speedol arasında ‘Muadil Gaz Türbin Yağı Geliştirme' iş birliği protokolü imzalandı.

Buna göre TEI'nin gaz türbinli motorlarında kullanılacak yağları Koçak Speedol geliştirecek. TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ile Koçak Speedol arasında ‘Muadil Gaz Türbin Yağı Geliştirme’ iş birliği protokolü imzalandı. Buna göre TEI'nin gaz türbinli motorlarında kullanılacak yağları Koçak Speedol geliştirecek.

Koçak Speedol, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ile imzaladığı ‘Muadil Gaz Türbin Yağı Geliştirme’ iş birliği protokolü kapsamında TEI için motor yağı geliştirecek.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki SAHA EXPO'da düzenlenen imza törenine ilişkin değerlendirmede bulunan TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, şunları kaydetti:

“Tasarladığımız, geliştirdiğimiz ve çalıştırdığımız motorlarımızın üretiminde de azami yerlilik oranını gözetiyor; tüm alt sistemleri, hatta ham malzemeleri bile milli imkanlarla geliştirmeye gayret ediyor, bu doğrultuda yerli üreticilerimizle gerçekleştirdiğimiz iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Koçak ile çalışmalarımız pistonlu motorlarımız için başlamıştı, bu anlaşmayla gaz türbinli motorlarımızda kullanacağımız yağların da Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi sağlanacak."

Mevcut iş birlikleri kapsamında TEI-PD170 turbo dizel havacılık motorunda, Koçak Speedol aero ultra dizel S170 motor yağını kullandıklarını hatırlatan Akşit, yerli firmalar arasında artan iş birliklerinin Türkiye'nin menfaatine olduğunu vurgulayarak, iş birliği anlaşmalarına imkan sağlayan SAHA İstanbul'a teşekkür etti.

 

YORUMLAR