Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Kasım 2019)

Medyaloji.net » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Kasım 2019)
Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Kasım 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   CARPET EXPO HALI VE KİLİM FUARI
Yer: Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi

»   EIF 2019 - 12. ULUSLARARASI ENERJİ KONGRESİ VE FUARI
Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

»   SANTEK 2019 6. DOĞU MARMARA SANAYİ VE TEKNOLOJİ FUARI
Yer: Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi

TARİHTE BUGÜN

»   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Şehircilik Günü.

»   OLAYLAR - 1971: İstanbul Kültür Sarayı'nın adı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) olarak değiştirildi.

»   DOĞUMLAR - 1959: Rahmi Emeç, Türk gazeteci ve şair.

»   VEFATLAR - 1922: Ali Kemal, Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı (d. 1867)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

»   BORUSAN HOLDİNG - Borusan Holding'in yeni CEO'su 2020 Ocak ayından itibaren Erkan Kafadar olacak.

»   IŞIKLAR HOLDİNG - Işıklar Grubu’nda Üst Düzey Atamalar gerçekleşti. Işıklar Grup CFO pozisyonuna Yaman Parar getirilirken Işıklar Grup COO pozisyonuna ise Kenan Cankılıç getirildi.

MEDYA DÜNYASI

»   HÜRRİYET GAZETESİ - İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Oğuzcan Yazar görevinden istifa etti.

»   NTV - RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Türksat'tan istifa etti.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

»   DURMAZLAR HOLDİNG - İlk yerli tramvay üreticisi Durmazlar Holding, Bükreş'te belediyenin 100 araçlık tramvay ihalesini kazandı.

»   UNİVERSAL MCCANN & KOMİLİ - Universal McCann, Komili markasının medya planlama ve satın alma sorumluluğunu üstlenecek.

»   FORGAN MREEMAN & ACCORHOTELS - Forgan Mreeman, AccorHotels’in Türkiye’deki sosyal medya iletişim çalışmalarından sorumlu olacak.

»   TÜRKİYE FİNANS  - Türkiye Finans, Güriş Holding grup şirketi olan İzdem Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ tarafından Afyon Sandıklı'da yapımına başlanan Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) Türkiye'deki tek finansörü oldu.

»   MAXİMA & SARIYER BELEDİYESİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI - Petrol Ofisi'nin binek araç motor yağlarındaki markası Maxima, Türkiye Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nde mücadele eden Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı'na forma sponsoru olarak destek vermeye başladı.

MEDYA DÜNYASI

»   NETFLİX & WHATSAPP - Netflix ile WhatsApp işbirliği yaptı.Artık Netflix tanıtımları, WhatsApp sohbet pencereleri içinde de oynatılabilecek. Böylece arkadaşlar, dizi ve film tanıtımlarını beraber izleyebilecekler.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

»   KUVEYT TÜRK & KT BANK AG - Kuveyt Türk ve Almanya merkezli olarak yurt dışında faaliyet gösteren iştiraki KT Bank AG, IRBA’da (Islamic Retail Banking Awards) 5 kategoride ödüle layık görüldü.

»   ARÇELİK - Arçelik, sıfır atık çalışmaları, atık yönetimindeki başarısı ve geri dönüşüm tesisleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Sıfır Atık Özel Sektör Ödülü"ne layık görüldü.

»   İSTANBUL HAVALİMANI - İstanbul Havalimanı, International Airport Review dergisinin düzenlediği “Reader’s Choice 2019 (Okuyucuların Seçimi)" ödülleri yarışmasında "Yılın Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

»   ODE YALITIM - ODE Yalıtım, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülü'nün sahibi oldu.

MEDYA DÜNYASI

»   EVRENSEL GAZETESİ - Evrensel gazetesi Yazarı Ragıp Zarakolu, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

YENİ YAYIN

»   BİR YOL GAZETESİ - Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi "Bir Yol"  6 Kasım’da okurlarıyla buluşacak.

DİĞER

»   TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI (TGS) - Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) 22. Olağan Genel Kurulu 'Gazetecilerin Gücü' şiarıyla İstanbul'da toplandı. İki gün sürecek genel kurulda TGS'yi gelecek dönemde yönetecek genel merkez yöneticileri seçilecek.

»   BASIN EMEKÇİLERİ SENDİKASI (BASIN SEN) - Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

»   BASIN İLAN KURUMU (BİK) - Basın İlan Kurumu tarafından organize edilen Karadeniz Bölgesi Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Samsun'da yapıldı.Yerel ve yazılı basının dijital dönüşüm sürecinin tahlili ve bu mecraların gelecekte de varlığını devam ettirebilmesi için Samsun, Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Sinop, Tokat ve Yozgat'tan gelen gazeteciler BİK'in Samsun Öğretmenevinde düzenlediği çalıştayda bir araya geldi.

YORUMLAR