Türkiye'nin bugünkü ajandası (26 Haziran 2019)

Medyaloji.net » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (26 Haziran 2019)
Türkiye'nin bugünkü ajandası (26 Haziran 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» VODAFONE ENGELSİZ KARİYER GÜNLERİ
Yer: Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi

» PERAKENDE ZİRVESİNDE SON TRENDLER ZİRVESİ
Yer: Point Hotel Barbaros

» 37. ULUSLARARASI İSTANBUL ANNE BEBEK ÇOCUK ÜRÜNLERİ FUARI
Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM)

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü.

» OLAYLAR - 1939: Ankara Havagazı Şirketi devletleştirildi.

» DOĞUMLAR - 1956: Kemal Ermetin, yayımcı - yazar. (ö.2012)

» VEFATLAR - 1998: Hacı Sabancı, Türk işadamı. (d.1935)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» METRO TÜRKİYE - Metro Türkiye üst düzey bir atama ile finans bölümünü güçlendirdi. Aslı Yılmaz Aracıoğlu, Metro Türkiye CFO’su olarak görevine başladı.

» ARTER - Vehbi Koç Vakfı'na bağlı bir iktisadi işletme olarak 2019'da tüzelkişilik kazanan Arter'in yönetim kuruluna, Koç Holding Yönetim Kurulu başkanı Ömer M. Koç başkanlık edecek.

MEDYA DÜNYASI

» BRTK - Meryem Özkurt, KKTC Bakanlar Kurulu tarafından ikinci kez BRTK (Bayrak Radyo Televizyon Kurumu) Müdürlüğü'ne atandı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» THY - Türk Hava Yolları (THY), Nijerya'nın Port Harcourt şehrini Afrika'da 56. destinasyon olarak uçuş ağına ekledi.

» SEPHORA & THE GANG AGENCY - Yeni dönemde güzellik ve bakım ürünleri zinciri Sephora’nın tüm ATL, BTL ve dijital iletişim çalışmalarını The Gang Agency üstlenecek.

» TÜVASAŞ & CANRAY ULAŞIM - Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi' nin (TÜVASAŞ) 2019 yılı içerisinde hayata geçireceği proje için Sakarya tesislerinde bir araya gelen yetkililer milli trenlerin tavan, bagaj rafı, yan duvar, sahanlık ve cam & çerçeve olmak üzere bütün iç giydirme grubu üretimini Canray Ulaşım'a emanet etti.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» LA LORRAİNE - 80 yıldır faaliyet gösteren La Lorraine, ITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından düzenlenen Üstün Lezzet Ödülleri’nde 4 ödüle birden layık görüldü.

» ZİRAAT BANKASI - Financial Services Forum platformu tarafından düzenlenen “Financial Services Forum Product & Service Innovation 2019” ödül töreninde “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde Ziraat Bankası birinci oldu.

» ALTERNATİF BANK - Alternatif Bank, dünyanın önde gelen bankalarından Commerzbank tarafından yabancı para transferlerini yüksek operasyonel kalitede gerçekleştirmesi nedeniyle "STP Mükemmellik Ödülü"ne layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

» HÜRRİYET GAZETESİ - İstanbul Kültür Eğitim Kurumları'nın "Best Of Kültür 2019" ödülleri, düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Gecede İstanbul'a Değer Katan Yazar Ödülü Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Saffet Emre Tonguç'a layık görüldü.

» BLOOMBERG HT - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından gerçekleştirilen 11. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, Kandilli Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bloomberg HT'den Hakan Güldağ, Sektör Meclisi programı ile TV Haber programı, Süheyla Yılmaz ise İş Başı programı ile radyo ekonomi programı dallarında başarı ödülüne layık görüldüler.

YENİ YAYIN

» MÜZİK ONAİR DERGİ - Dergi kültürünü yaşatmak ve dijitalleşen yayıncılık anlayışında halen direnmeye devam eden dergi kültürüne yeni bir soluk getirmek amacıyla hazırlanan Müzik Onair Dergi, 1 Temmuz’da okuyucularına ‘Merhaba’ diyecek. Dergide müzik, magazin, radyo, sosyal medya ve etkinlik ajandası gibi başlıklar ele alınacak.

DİĞER

» CİB - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca (CİB), Japonya’daki G20 Liderler Zirvesi öncesinde başkent Tokyo’da, “Değişen Dünyada Türk Dış Politikası-Küresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele” başlıklı panel düzenlendi.

» TFMD - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ve AB Türkiye Delegasyonu’nun iş birliğinde 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla başkentte "Misafir-Mülteci" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlendi. CerModern'de 26 Haziran'a kadar vatandaşların beğenisine sunulacak sergide, TFMD üyelerinin son birkaç yılda Türkiye'de ve dünyada mültecilere odaklanarak çektikleri fotoğraflar sergileniyor.

YORUMLAR