Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Temmuz 2019)

Medyaloji.net » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Temmuz 2019)
Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

» VATAN YILDIZLARI VAKFI - 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Yer: Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi Niğde

» ERCİŞ GENÇLİK MERKEZİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI
Yer: Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğü

» BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI
Yer: Nurettin Topçu Kültür Merkezi

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1938: Toprak Mahsulleri Ofisi kuruldu.

» DOĞUMLAR - 1974: Jarno Trulli, İtalyan Formula 1 pilotu.

» VEFATLAR - 1959: Ekrem Reşit Rey, Lüküs Hayat operetinin yazarı. (d. 1900)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» TSKB - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB), Hüseyin Gürel Kurumsal Bankacılık Pazarlama Müdürü. Volkan Karaben ise Kurumsal Bankacılık Satış Müdürü olarak atandı.

MEDYA DÜNYASI

» FARUK BİLDİRİCİ - Gazeteci Faruk Bildirici, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama ile Cumhuriyet Halk Partisi kontenjanından RTÜK üyeliğine seçildi.

» TRT HABER - TRT Haber'de yayınlanan Gönül Dağı isimli programın yeni sunucusu Kadir Çöpdemir oldu. İki sezondur TRT Haber ekranlarında olan Gönül Dağı Pazar 21.20'de izleyicisiyle buluşacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» MÜSTESNA & PİANO VERY JEWELLERY - Sinpaş ve Korkmaz gibi markalara hizmet veren Müstesna, yeni dönemde müşteri portföyüne Piano Very Jewellery’i ekledi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» ARÇELİK - Arçelik, tasanm dünyasının en önemli yanşmalanndan biri olan Red Dot'ta Telve Duo ve Grundig Saç Kurutma Makinesi ile Product Design kategorisinde ödüle layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

» AKŞAM GAZETESİ - Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen ‘Ekrem Acarçelik Spor Başarı Ödülleri’nde dereceye giren spor gazetecileri ile TSYD Adana Şube Yönetim Kurulu tarafından belirlenen özel ödüller açıklandı. Haber dalında Akşam Gazetesinden Soner Kan ödüle layık görüldü.

» ANADOLU AJANSI - Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, darbe girişimi sırasında doğru haber ve görselleri basın ve medya kuruluşlarına iletmek için görev yapan Anadolu Ajansı çalışanlarına ödül verildi.

VEFAT

» MEHMET ŞEVKET EYGİ - Milli Gazete köşe yazarı gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi vefat etti.

» HİKMET ATAMAN - Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın ablası Hikmet Ataman, yaşamını yitirdi.

DİĞER

» MTM - Medya Takip Merkezi'nin (MTM) 01 – 07 Temmuz 2019 tarihleri arasında yaptığı araştırmasında basında öne çıkan gazeteler Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü Gazetesi olurken gazeteciler Fatih Altaylı, Uğur Dündar ve Nebil Özgentürk oldu. Basında öne çıkan TV kanalları ise Kanal D, ATV ve Fox TV oldu.

» İHLAS HABER AJANSI - İhlas Haber Ajansı (İHA), 15 Temmuz darbe girişimi esnasında çektiği görüntü ve fotoğraflarla İstanbul Havalimanı'nda bir sergi açtı.

» RESMİ GAZETE - Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Resmi Gazete'nin mobil uygulaması hayata geçirildi.

» ANADOLU AJANSI - Anadolu Ajansı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın kazanan fotoğraflarından oluşan "Istanbul Photo Awards 2019" fotoğraf albümü yayınlandı.

» TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından "Usta Gazeteci, Yazar, Çevirmen Okay Gönensin’i ölümünün ikinci yılında bir mesaj yayınlandı. TGC tarafından yayınlanan mesajda: "Usta Gazeteci, Yazar, Çevirmen Okay Gönensin’i ölümünün ikinci yılında özlemle, saygıyla anıyoruz" denildi. 

YORUMLAR