Türkiye'nin 4. Uçak Bakım Lisesi Isparta'da açılıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Türkiye'nin 4. Uçak Bakım Lisesi Isparta'da açılıyor
Türkiye'nin 4. Uçak Bakım Lisesi Isparta'da açılıyor

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YILMAZ müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Isparta, son zamanlarda göze çarpan Mesleki eğitimdeki başarısına uçak bakımı ve teknolojisi alanındaki eğitimi ile devam edecek.  Uçak Bakım Lisesinin açılmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’a teşekkür eden Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YILMAZ, lisenin adının “Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olacağını ve bu alanda 4. Okul olacağını duyurdu. Yılmaz kamuoyuyla paylaştığı bilgi de ayrıca, Uçak bakım lisesinin sınavla öğrenci alacağını ve mezun olan öğrencilerin ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda lisans eğitimlerini de tamamlayabileceklerini ifade etti. 

Özellikle son dönemde Isparta’daki Uçak Bakım Teknoloji Lisesi ile birlikte ülkemizin uçak bakımı ve uçak teknolojisi alanındaki gücüne ayrı bir ivme kazanmış olacak. 

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz’ın konu ile ilgili yaptığı paylaşım ;

“Nitelikli (sınavla öğrenci alan) okul kapsamında yer alacak Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Isparta’mıza hayırlı olsun. Okulumuz bu alanda ülkemizdeki 4. okul olacak ve önemli bir açığı kapatacak.   Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda lisans eğitimlerini tamamlayabilecek, bölgemizdeki havaalanları (Isparta, Antalya, Denizli), özel uçuş okulu (er-ah) gibi kurumlarda iş bulabilecekler. Okul başvurumuzu olumlu değerlendiren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’a, okulumuzun Isparta’ya kazandırılmasında katkıları bulunan TBMM Başkanvekilimiz Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ’e ve Keçiborlu Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Murat PARLAK’a, şükranlarımı sunuyorum. Yine süreçteki katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin ÇELİK’e de teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR