Türkiye İnovasyon Haftası 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek

Medyaloji.net » teknoloji » Türkiye İnovasyon Haftası 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek
Türkiye İnovasyon Haftası 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek

TİM’in inovasyon kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası 3-4 Mayıs’ta t kapılarını açıyor

85 bin ihracatçının temsilcisi konumunda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) inovasyon kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Bugüne kadar 400 bin ziyaretçiyi ağırlayan etkinlik bu yıl da konferans, sergi, atölye çalışmaları ve deneyim alanlarıyla dünyada ve Türkiye’de inovasyon konusunda çok sayıda konuşmacıyı, sektör devlerini, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ‘in katılacağı etkinlikte Shazam Kurucu Ortağı Chris Barton, Estonya Eski Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves gibi global düzeyde alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Teknolojik İlerlemede Çarpan Etkisi: Savunma Sanayi, Hayata Dokunan İnovasyon , Türkiye’de İnovasyon ve Gelecek, Dijital Dönüşümden Üretim Dönüşümüne: Sanayide Yeni Ufuklar, İhracatın Yeni Rotası: Fiyat Rekabetinden Bilgi Rekabetine, Finansta İnovasyon: Fintech ve Blokzincir Teknolojileri başlıklı panellerin yer alacağı etkinlik kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek İnovalig Ödül Töreni’nde 2018 yılı inovasyon şampiyonları açıklanacak.

Etkinlikte paralel olarak uluslararası arenada güçlü işbirlikleri kurarak Türkiye’nin sahip olduğu üretim gücü ve kapasitesi e-ihracat ile gelişmesine katkı sunan ulusal ve uluslararası organizasyon World E-Commerce Forum düzenlenecek.

YORUMLAR