Türk Telekom internet yaygınlığını artıracak

Medyaloji.net » iş dünyası » Türk Telekom internet yaygınlığını artıracak
Türk Telekom internet yaygınlığını artıracak

Temmuz ayının son günlerinde CEO koltuğuna oturan Ümit Önal, Türk Telekom’un yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal yaptığı açıklamada internet yaygınlığına değindi.

Şirketin 47 milyona ulaşan abone sayısına değinen Önal, yeni dönemdeki önceliklerine de yer verdi. 5G’yi destekleyecek fiber altyapıyı yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen yönetici aynı zamanda internet penetrasyonunu arttırmanın ve daha iyi bir müşteri deneyimi ve mobil başta olmak üzere tüm alanlarda sürdürülebilir abone kazanımının öncelikler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Son beş yıl içinde, TÜİK verilerine göre Türkiye’deki internet kullanımının yüzde 48’den yüzde 72’ye ve BTK verilerine göre hane halkı internet penetrasyonunun yüzde 40’lardan yüzde 56’ya yükseldiğini aktaran Önal, “Yeni dönem yatırımlarımızın önceliği, dijitalleşmenin temel göstergelerinden biri olan bu oranı Avrupa ortalaması olan yüzde 70’ler seviyesinin de üzerine çıkarmak olacak” dedi.

Fiber altyapısını son 10 yılda 2 kar artıran Türk Telekom’un sabit altyapısı ülke hane halkının yüzde 90’ından fazlasını kaplıyor. Önal’ın açıklamasına göre, ülkenin en ücra köşelerine kadar uzanan 289 bin kilometre uzunluğundaki fiber ağı bugün dünyanın etrafını 7 defadan fazla dolaşacak uzunlukta.

Önal, Türkiye’nin fiber altyapısına değinirken, “Fiber hane erişimimizi rekor düzeyde 2,4 milyon yıllık artışla 2018 yılsonunda 18,6 milyon haneye; 2019 ilk yarısında ise 19,4 milyonun üzerine çıkardık. Özetle son bir buçuk yılda, 3,2 milyon yeni haneyi daha fiberle kapsadık.” dedi.

OECD raporuna göre, ülkemizde coğrafi şartların zorluğuna rağmen abone fiberleşme oranlarında ABD ve İtalya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin önünde yer alıyor.

Türk Telekom, 2023 vizyonu kapsamında 5G ve ötesi teknolojilere hız vermiş durumda. Sabit ve mobilde altyapı paylaşımının 5G’nin önünü açacağına inanan şirket, diğer tandan müşteri deneyimini kusursuzlaştırmak için da çalışmalarını sürdürüyor.

Konuşmasında Türk Telekom’un mobildeki abone kazanımına değinen Önal, “Türk Telekom, mobildeki hızlı büyüme trendini sürdürüyor. Yılın ilk altı ayında, 851 bin net mobil abone kazanımı ile toplam mobil abone sayımızı 22,4 milyona yükselttik.” dedi.

YORUMLAR