Tumblr kurucusu istifa etti

Medyaloji.net » iş dünyası » Tumblr kurucusu istifa etti
Tumblr kurucusu istifa etti

Tumblr kurucusu ve 10 yıllık çalışanı olan David Karp, şirketten istifa ettiğini açıkladı.

Blog ve post paylaşımları ile Tumblr 2013’te Yahoo tarafından satın alınmıştı. Geliştirme çalışmaları yapılmaya çalışılsa da Tumblr popüleritesini günden güne kaybetti.

Tumblr kurucusu Karp’ın istifası

Tumblr’in kurucusu David Karp, şirketin Yahoo’ya satılmasının ardından istifa etti. Krap, ayrıca Tumblr’in 2013’teki Yahoo satışından elde ettiği tam tazminatı bu yıl alacak. İstifası ile ilgili Krap, kişisel tutkularını aylarca düşündüğünü ve kendisini böyle bir karar almaya ittiğini söyledi. Şirketin kurucusunun istifa etmiş olması Tumblr artık eski gücünün olmadığını gözler önüne seriyor.

Piyasaya çıktıktan sonra hızlı bir şekilde büyüyen Tumblr, 380 milyon blog sayfasına ve 155 milyardan fazla post paylaşımına aracı olmuştu. Bu popüleritesi ile Yahoo tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. Ancak platformun etkisi internet ortamında günden güne azaldı. Yahoo geçtiğimiz günlerde durumla ilgili olarak milyonlarca doların “hava parası” olarak gittiğini belirtti.

10 yıl önce şirketi kuran Krap’ın tüm görevlerini artık Tumblr COO Jeff D’Onofrio devralacak. Yeni görevlendirmeler ile Tumblr’da nelerin değişeceği şimdiden merak ediliyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler