TRT'den yalanladı

Medyaloji.net » televizyon » TRT'den yalanladı
TRT'den yalanladı

Öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un 'ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını açıklaması için TRT'nin kendisine teklifte bulunduğu' iddialarına TRT'den yalanlama geldi.

TRT'den Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un 'Ankara'da ishal vakaları' ile ilgili haberlerde yönlendirme yapıldığı iddialarına yanıt geldi.

TRT Kurumsal Twitter hesabından yapılan açıklamada, iddiaların 'yalan ve iftira' olduğu belirtildi.

Şenol'un 'akıl dışı' bir iddiada bulunduğu vurgulanan açıklamada, TRT'nin konuyu hukuki zemine taşıyacağı da duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"TRT hakkında bazı sosyal medya hesapları ve yayın organlarında Sayın Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a atfen dillendirilen iddialar tamamen yalan ve iftiradır.

TRT Haber kanalımız, halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren “Ankara’da sulardan kaynaklı ishal salgını” iddialarını araştırmak üzere konunun uzmanlarına başvurmuştur.

Ancak, kendisiyle görüşülen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, yapılan görüşmeyi Kurumumuzu kamuoyu nezdinde yıpratmak için bir iftiraya dönüştürmüş, akıl dışı bir iddiada bulunmuştur.

Sayın Şenol’un iddia ettiği gibi bir talep ya da yönlendirme kesinlikle söz konusu olmamıştır.

Uzmanlığına başvurulan bir bilim insanının, muhabirimizin haber refleksiyle yaptığı araştırma üzerinden hiçbir temeli olmayan siyasi sonuçlar çıkartarak TRT’yi hedef göstermesini kınıyoruz.

TRT, bu iftira karşısında haklarını hukuk zemininde arayacaktır." 

YORUMLAR