TRT Haber'de üst düzey atama!

Medyaloji.net » medya » TRT Haber'de üst düzey atama!
TRT Haber'de üst düzey atama!

Usta isim, yeni dönemde, TRT Haber'de Kreatif ve Görsel İşlerden Sorumlu Haber Koordinatör Yardımcısı olarak görev alacak.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın atanmasıyla başlayan yenilenme süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Sektörün deneyimli isimlerinden biri olan Zihni Oğuz Akın, TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü’nde Kreatif ve Görsel İşlerden Sorumlu Haber Koordinatör Yardımcısı olarak atandı.

ZİHNİ OĞUZ AKIN KİMDİR?

1987 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını ‘Uluslararası Haber Ajanslarının Türkiye’den Yaptığı Haberlerde Eşik Bekçiliği Uygulamaları’ teziyle tamamladı. Gazetecilik mesleğine üniversite yıllarında başlayan Zihni Oğuz Akın, 1993 yılında TRT’nin Kamera Asistanlığı sınavını kazanarak kameramanlığa adım attı. Eğitimin ardından TGRT’de haber kameramanlığına başlayan Akın, birçok TV kanalında 12 yıl kameramanlığın ardından 2005 yılında Anadolu Ajansı’na başladı. Burada 17 yıl boyunca Görüntülü Haber biriminin müdür yardımcılığı ve müdürlük görevini yürüten Zihni Oğuz Akın geçtiğimiz hafta emekli oldu.

Akın, görevi boyunca Anadolu Ajansı’nda birim yöneticisi olarak ulusal ve uluslararası video akışını, canlı yayın hizmetlerini ve abonelerle video iletişimini yürüttü. Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Medya-İş Sendikası’nda uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yapan Akın, Basın Kartları Komisyonunda da 2 dönem görev aldı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde  haber kameramanlığı ve haber kurgusu dersleri verdi. Evli ve bir çocuğu olan Zihni Oğuz Akın sürekli basın kartı sahibidir.

YORUMLAR