TikTok konum özelliği artık beta sürümüne başlıyor

Medyaloji.net » sosyal medya » TikTok konum özelliği artık beta sürümüne başlıyor
TikTok konum özelliği artık beta sürümüne başlıyor

Facebook ve Snapchat gibi rakipleri nedeniyle oldukça zorlanan TikTok konum ekleme özelliği sayesinde rekabet gücünü artıracak.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, TikTok’un videolara konum eklenmesini sağladığı yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ifade etti. Tüm bunlara ek olarak, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, özelliğin şu an geliştirme aşamasında olduğunu da söyledi.

Bütün kullanıcıların 15 saniyelik videolar paylaşmasını sağlayan TikTok, dünya genelinde 800 milyonu aşan sayıda aktif kullanıcıya sahip. Ayrıca Android ve iOS platformlarında kullanılan uygulama, bu kadar büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmasından dolayı bu tür özellikleri hemen getiremiyor. Genellikle ortalama olarak 1 ay beta testleri devam ediyor ve sonuca göre güncellemeler şekilleniyor.

Kısa bir süre önce TikTok platformu güvenliğin ön planda olacağı bir sistem getireceğini söylemişti. Bu yeni güncelleme ile birlikte, kimin nereden paylaşım yaptığı daha ayrıntılı bir şekilde görülmüş olacak ve güvenlik riski ortaya çıkacak. Bildiğiniz üzere TikTok üzerinden paylaşılan videolar, bazen neredeyse linç girişimine kadar sert tepkiler alabiliyor. Bu nedenle firmanın bir süre daha beta sürüm ile yeni özelliği test etmesi gerekiyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler