TGC'den "Gazeteciler serbest bırakılsın" çağrısı

Medyaloji.net » medya » TGC'den "Gazeteciler serbest bırakılsın" çağrısı
TGC'den "Gazeteciler serbest bırakılsın" çağrısı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı, serbest bırakılmalarını talep etti

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Yine korku hikâyesi yazılmaya çalışılıyor, korkmuyoruz, yılmayacağız

Gazeteciler Cemiyeti savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı. Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin “Arkadaşlarımızın kısa sürede salıverilmelerini ve eğer haklarında gerçekten ciddi bir iddia varsa tutuksuz olarak yargılanmalarını talep ediyoruz” dedi.
“Bu son gözaltılar yine bir korku hikâyesi yazılmaya çalışıldığını gösteriyor. Korkmuyoruz, yılmayacağız. Gazeteciler haberi peşinden gitmeye devam edeceklerdir,” diyen Bilgin “Arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını kınıyoruz ve hemen serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” dedi.


Bilgin, üç milletvekilinin teamüllere aykırı ve Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun sonucu beklenmeden meclis üyeliklerine son verilmesi ile kendini göstermeye başlayan siyasi tansiyondaki artışın devamı niteliğinde gördüğü gazetecilerin gözaltına alınmasını endişe verici bulduğunu kaydetti.
Gözaltına alınan gazetecilerden İsmail Dükel’in Türk medyasında saygın bir yeri olduğunu, halen de TELE 1 kanalının Ankara temsilcisi olduğunu hatırlatan Bilgin, “Arkadaşımıza ‘Gel ifade ver’ dense idi, gelmeyecek mi idi ki gözaltına alınıyor, dört gün gözaltında kalacağı ilan ediliyor? Savcılığa çağrılsa gitmeyecek miymiş Dükel ki sabahın erken saatinde evinden alınıyor” dedi.


“Eski İngiliz Başbakanı Winston Churchill’in veciz bir şekilde ifade ettiği gibi demokrasilerde sabah gelse gelse sütçü gelebilir, belki hizmet elemanının sıcak ekmek, kahvaltılık getirmesi olabilir. Üzgünüm ama bir süredir bu güzel ülkede sabah kapı çalındığında insanlar endişe ediyor” dedi.


Dükel gibi Türk medyasında yıllarca emek vererek saygın bir yer kazanan Müyesser Yıldız’ın da halen Oda TV’nin Ankara Haber Müdürü olduğunu hatırlatan Bilgin, “Bir dönem Ergenekon kumpası sırasında acı çektirilen bu arkadaşımız da şimdi siyasal ve askeri casusluk iddiasıyla gözaltına alınmış. Sanki birileri yine bir korku hikâyesi yazıyor bir yerlerde. Korkmuyoruz, yılmayacağız” dedi.
Bilgin demokrasilerde kimsenin dokunulmaz veya ayrıcalıklı olamayacağını, ister bakan ister gazeteci herkesin sorgulanabileceğini hatırlatarak, “Bu arkadaşlar davet edilse ifade vermeye gelmeyecekler miydi?” diye sordu. Bilgin Yıldız’ın cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddiasının araştırılması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR