TGC: Yeni Zelanda’daki saldırıları kınıyoruz

Medyaloji.net » medya » TGC: Yeni Zelanda’daki saldırıları kınıyoruz
TGC: Yeni Zelanda’daki saldırıları kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Yeni Zelanda Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen 49 kişinin yaşamını yitirmesine, birçok kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları kınadı.

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Yeni Zelanda'da Christchurch kentinde iki camide 49 kişinin ölümü, birçok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan katliamı yapan saldırganları kınıyoruz. Bu katliamı gerçekleştiren, inanç özgürlüğüne saygı duymayan ve nefretle beslenen saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmalarını diliyoruz. Irk, din, mezhep ve cinsiyet ayrımcılığı insanlığın en büyük düşmanıdır. İş, ekmek uğruna ülkelerinden göç etmek zorunda kalmış bu göçmenlere sıkılan kurşunlar, tüm insanlığa sıkılmıştır. Evrensel barışı, demokrasiyi, inanç özgürlüğünü tehdit eden bu eylemlerin önlenmesinde Birleşmiş Milletler'e ve her ülkeye görev düştüğü kanısındayız.

Saldırıda ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz. Yeni Zelanda halkının acısını paylaşıyor, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak bu tür saldırıların her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.“

YORUMLAR