TGC, Okay Gönensin’i unutmadı

Medyaloji.net » medya » TGC, Okay Gönensin’i unutmadı
TGC, Okay Gönensin’i unutmadı

TGC tarafından yayınlanan mesajda: "Usta Gazeteci, Yazar, Çevirmen Okay Gönensin’i ölümünün ikinci yılında özlemle, saygıyla anıyoruz" denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Okay Gönensin’in ikinci ölüm yıl dönümünde yayınladığı mesajda şu görüşler yer aldı:

Türkiye’de haberciliğin ve gazeteciliğin gelişmesinde katkıları olan önemli bir figürdür Okay Gönensin. Çalışkanlığı, yöneticiliği ve meslektaşlarının her zaman yanında oluşu ile çok sevildi ve sempati topladı. Geniş kültürüyle gazetecilerin ufkunu açmada önemli rol oynayan Okay Gönensin’i unutmuyoruz. Işıklar içinde olsun.

OKAY GÖNENSİN KİMDİR?
1950 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Tam adı Aziz Okay Gönensin'dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1975 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin Dış Haberler Servisi’nde başladı. Gazetecilik üzerine yoğunlaşmadan önce çeviri faaliyetleriyle uğraştı. Önemli çevirilerinden bazıları, “Jean Lafitte'in Eylem Adamları” başlıklı romanı, B. Traven'ın “Altına Hücum” ve “Gece Ziyaretçisi” adlı iki romanı ile Elsa Triolet'den “Gün Doğarken Bülbül Susar” isimli kitaplardır.

Gönensin ayrıca Sabah, Yeni Yüzyıl ve Star Gazetelerinde çalıştı. Yeni Yüzyıl Gazetesi’nin uzun yıllar Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi, Yeni Bin Yıl Gazetesi’nin başyazarlığını yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’nde sorumlu yazı işleri müdürü iken gazetenin başyazarı Nadir Nadi ile birlikte iki ay yirmi gün boyunca hapis cezasına çarptırıldı. Son olarak Vatan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Gönensin (ombudsman olarak da bilinen) okur temsilciliği görevini yapıyordu.

YORUMLAR