TGC Burhan Felek Ödülleri sahiplerini buldu!

Medyaloji.net » medya » TGC Burhan Felek Ödülleri sahiplerini buldu!
TGC Burhan Felek Ödülleri sahiplerini buldu!

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Töreni bu yıl salgın nedeniyle yapılamadığı için ödüller kazanan 15 gazeteciye gönderildi. Video ve mesaj gönderebilen gazeteciler duygularını meslektaşlarıyla paylaştı.

Türk Basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri töreni bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamadı. Alev Anakök, Engin Aktel, Faik Kaptan, Fahri Kaytaz, Faruk Zabcı Erkan Özmen, Müveddet Anter, Nevin Akkaya, Olay Tan, Selahattin Duman, Tufan Türenç, Uğur Dündar, Yalvaç Ural, Yavuz Yücetürk, Zafer Nuri Eraslan’ının ödülleri kendilerine gönderildi.

70 yaşından gün alan, meslekte 50 yılını tamamlayan 15 gazeteciden video çekerek mesajlarını iletmeleri istendi. Video ve mesaj gönderebilen gazeteciler duygularını meslektaşlarıyla paylaştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Burhan Felek Ödülleri Töreni’ni Covid-19 salgını nedeniyle yapamadıklarını belirterek “TGC’nin önceki başkanlarından, yerleşik lakabıyla da şeyh-ül muharririn Burhan Felek’ i 38. ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla, özlemle anıyorum. Burhan Felek adına konulan ödüllerin sahibi 15 meslektaşımızı kutluyorum. Bu yıl salgın dolayısıyla çok zorlu geçti günlerimiz. Her yıl yaptığımız gibi Burhan Hoca'nın mezarını da ziyaret edemedik. Töreni yüz yüze yapmak için bekledik ama salgın koşulları giderek kötüleşti. Ödülü ve ödül kitabını meslektaşlarımıza gönderdik. Bu yılki ödül törenini meslektaşlarımızın gönderdikleri video ve mesajlarıyla medyaya ulaştırdık.

Meslektaşlarımızın çektikleri videolarla bu yıl ki töreni duyurmak zorunda kaldık.  Umarım gelecek yıllarda yüz yüze yapabileceğimiz güzel bir törenle meslektaşlarımızla bir arada oluruz” diye konuştu.

TGC Başkanı Turgay Olcayto Burhan Felek’in karizmatik bir başkan olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Değerli arkadaşlar Burhan Felek, 26 yıl gibi uzun bir süre Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yaptı. Bu süreçte çok sıkıntılı günler geçirdi Cemiyet ama Burhan Felek bunların hepsinin üstesinden geldi. Sıkıntılıyı biraz açayım isterseniz, şöyle diyebilirim, darbeler, sıkıyönetimler, sık sık değişen iktidarlar Cemiyetin üzerine hep bir baskıydı ama bütün bu baskıları zarafeti ile kültürü ile insanlara yaklaşımıyla atlatmış oldu Burhan Felek. Adına konmuş ödüller de birtakım zorluklar içerir.70 yaşından gün almış olmak, 50 yıl süreyle gazetecilikten kopmamış olmak önemli ölçütlerdir. Bu ölçütlere uyan arkadaşların sayısı da her yıl bir hayli fazla. Örneğin bu yıl 60’ın üzerinde arkadaşın arasından 15 arkadaşa bu ödülü verebildik. İnanıyorum ki geride kalan arkadaşlar içinde bu ödüle değer daha pek çok arkadaş vardı. Ama yönetmeliğe göre de daha fazlasına ödül verme şansımız yoktu. Burhan Felek Türkiye’de spordan siyasete kadar her alanda kalem oynatmış, her alanda pek çok değerli işe imza atmıştır. Bunlardan biri sporda olimpik fikrini Türkiye’ye getirmesi, amatör branşlarda katkı sağlaması, onlara destek vermesi. Bir de iletişim alanında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kurulmasına öncülük etmesi gösterilebilir. Bunlar gerçekten Burhan Felek’in unutulmaz hizmetlerindendir. Burhan Felek, Cemiyetin kurumsallaşması açısından da büyük hizmetler verdi. Bugün pek çok şeyi Burhan Felek’e borçlu olduğumuzu her gün biraz daha anlıyoruz. Onun yaşadığı sıkıntıların belki daha fazlasını yaşıyoruz ama Burhan Felek’in o zamanki gösterdiği güç, bize rehber oluyor. Bu yıl 15 meslektaşımıza ödül verdik. Hepsini yürekten kutluyorum, bundan sonraki hayatlarında sağlık ve başarı dolu günler diliyorum. Onlara bu ödülü veren seçici kurullarımıza da teşekkür ediyorum.  Burhan Hocaya da hem benim, hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulundaki arkadaşlarımın saygılarını, sevgilerini sunuyorum. Işıklar içinde uyusun değerli başkanımız.”

ÖDÜL KAZANAN GAZETECİLER DUYGULARINI MESLEKTAŞLARIYLA PAYLAŞTI

ALEV ANAKÖK: EN ÇOK GİTTİĞİM SALON BURHAN FELEK SPOR SALONU’YDU

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görülmek beni çok mutlu etti, onur duydum. Mesleğimin büyük bir bölümünü salonlarda maç izleyerek ve bu izlediğim maçları çalıştığım gazetelere yollayarak geçirdim. Bu salonların içinde de en çok gittiğim yer Burhan Felek Spor Salonu’ydu. Bu açıdan bakınca meslektaşlarım içinde belki de en çok bu değerli büyüğümüzün adını kullanan kişi ben oldum. Bu da beni ayrıca mutlu etti çünkü Burhan Felek adına bir ödül kazanmış oldum. Bu arada ödül alan meslektaşlarımı da kutluyorum.”

ENGİN AKTEL: KALEM AKLIN DİLİDİR O KALEM GAZETECİNİN ONURUNU TAŞIR

“Gazeteciliğe başladığımdan bu yana 56 yıl geçmiş. Hiç unutmam, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne  üye olarak kabul edildiğim gün, yakama takılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti rozeti 704 numarayı taşımaktaydı. Akıp geçen 56 yıldan sonra beni bu ödüle layık gören ve tarifi sonsuz bir onur kazandıran,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve seçici kurula çok teşekkür ederim. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: bir gazeteci unutmamalıdır ki, ‘kalem aklın dilidir ve o kalem, gazetecinin onurunu taşır.’ Çalışma hayatı boyunca, bu onuru kırmamaya ve kalemini sağlam tutmaya çalışmak en büyük görevi olmalıdır. Her şey için tekrar tekrar teşekkürlerimi sunar, meslektaşlarımın aydınlık günler içinde, görevlerini yapmalarını dilerim.”

ERKAN ÖZMEN: ÖDÜLÜ HAPİSTE YATAN BÜTÜN GAZETECİ ARKADAŞLARIM ADINA ALIYORUM

“Üyesi olmaktan büyük gurur duyduğum meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2020 yılında Burhan Felek Hizmet Ödülü ile onurlandırıldım. 75 yaşına girmiş, yarım asırdan fazla gazetecilik yaptığım süre içinde almış olduğum en anlamlı bu büyük ödülü, hapiste yatan bütün gazeteci arkadaşlarım adına alıyorum ve kabul ediyorum.”

 

 

YORUMLAR