Telif sorununu çözdü

Medyaloji.net » youtube » Telif sorununu çözdü
Telif sorununu çözdü

YouTube'a yüklenen videolarda kullanılan müziklerle ilgili telif hakkı problemleri yeni uygulama sayesinde tarih olacak.

YouTube‘a video içeriği üreten kullanıcıların -hatta bazen markaların- telif hakları ile ilgili büyük problemler yaşadığını biliyoruz. Ülkemizde maalesef müzik telifleri ile ilgili büyük bilgi eksiklikleri var. Bu eksiklikler de videolarınızın ve kanalınızın engellenmesine kadar giden sancılı bir sürece neden oluyor.

YouTube, bu hafta başında yayınladığı blog ile en azından bu bilgi eksikliğini giderecek bir aracı hizmete sunduğunu duyurdu. İçerik Oluşturucu Stüdyosu’ndaki Müzik Kitaplığı bölümünde hangi şarkıları videolarınızda kullanabileceğinizi ve hangilerini kullandığınızda videolarınız üzerinden para kazanmayı etkinleştirebileceğinizi artık önceden görebiliyorsunuz.

Müzik Kitaplığı bölümünden videonuzda kullanmak istediğiniz şarkıyı aratarak hangi ülkelerde yayın yapabileceğinizi ve telifli müziği kullandığınızda bu video üzerinden para kazanmayı etkinleştirip etkinleştiremeyeceğinizi öğrenmeniz mümkün.

YouTube’un bu hamlesiyle özellikle büyük video üreticilerine kolaylık sağlayacağı kesin. Zira büyük üreticilerin telif sorunu yüzünden kapanan kanalları ya da engellenen videoları, YouTube için de büyük kayıplara sebep olabilir. Bu tip uygulamalarla YouTube’un, telif sorununu yaşanmadan engellemeyi hedeflediğini söyleyebiliriz.

YORUMLAR