Swarm'da rekoru, Türkler kırmayı başardı

Medyaloji.net » teknoloji » Swarm'da rekoru, Türkler kırmayı başardı
Swarm'da rekoru, Türkler kırmayı başardı

Mobil dünyanın en popüler yer paylaşım uygulaması olan Swarm'da en çok isim yapanların Türkler olduğu ortaya çıktı.

 Bir dönemler Foursquare ismiyle tanıdığımız daha sonra ise yaşanılan isim değişikliğiyle birlikte hayatımıza Swarm olarak giriş yapan çevrimiçi check-in uygulaması, kaybettiği popülerliğe rağmen halen dünyanın dört bir tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Özellikle ülkemizde sosyal ağ kullanıcılarının popüler bir şekilde ziyaret ettiği bu uygulama, dünya genelinde 10 milyardan fazla check-in rakamına ulaşmayı başardı.

Gerçekleştirilen araştırmalar odağında dünya üzerinde Swarm uygulamasını kullanıpta en çok check-in işleminin gerçekleştirildiği ülke Türkiye olarak karşımıza çıkarken, 2013 yılında ise Avrupa ülkeleri arasından birinci ve dünya genelinde üçüncü sırada yer alıyordu. Yapılan araştırma da dünya genelinde en çok konum paylaşımının gerçekleştirildiği yer 1 milyon 547 bin 502 bin kişinin 7 milyon 105 bin 686 yer bildirimi ile İstanbul Atatürk Havalimanı olarak karşımıza çıktı.

Yapılan bir diğer araştırmaya göre dünya genelinde yer bildirimi yapılan en alçak nokta Lut Gölü olarak karşımıza çıkarken, en yüksek konum ise Everest Dağı oldu. Bununla da yetinilmezken Türk kullanıcılar Swarm'ın toplam check-in sayısının dörtte birini yani 2 buçuk milyarlık kısmını gerçekleştirdi.

Swarm uygulamasını cep telefonlarınıza indirmek yada güncellemek için aşağıdaki uygulama sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR