Susam Sokağı için ilginç iddia: Edi ile Büdü eşcinsel mi?

Medyaloji.net » dünya » Susam Sokağı için ilginç iddia: Edi ile Büdü eşcinsel mi?
Susam Sokağı için ilginç iddia: Edi ile Büdü eşcinsel mi?

Yayınlandığı dönemde ülkemizde de çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen Susam Sokağı'nın meşhur karakterleri Edi ile Büdü'nün eşcinsel olduğu iddiaları ABD'de tartışma yarattı.

 Ülkemizde Susam Sokağı adıyla yayınlanan ABD yapımı "Sesame Street" isimli çocuk programının sevilen karakterleri hakkında eşcinsel iddiaları gündeme geldi.

İlk yayınlandığı 1969'dan bu yana tüm dünya çocuklarının severek izlediği, Türkiye’de de Susam Sokağı adıyla yayınlanan televizyon programının sevilen karakterleri Edi ile Büdü’nün eşcinselleri temsil ettiği yıllardır bitmeyen bir polemik konusuydu. The New Yorker dergisi, eşcinselliği konu edindiği 2013 Temmuz sayısına bu ikiliyi kapak yapmıştı.

Son olarak geçen hafta bir röportaj veren, programın senaristlerinden Mark Saltzman, kendisinin eşcinsel olduğunu, Edi ile Büdü’yü yazarken ikilinin arasındaki aşkı hep hissettiğini söyledi.

'İYİ ARKADAŞLAR'

Tartışma yeniden alevlenince Susam Sokağı programının Twitter hesabından dün şu açıklama yapıldı: “Onlar çok iyi arkadaşlar. Çocuklara, birbirlerinden farklı kişilerin de iyi arkadaş olabileceğini göstermek için yaratıldılar. İkisi erkek olsa da karakterler kukla olarak kaldı ve herhangi bir cinsel yönelime sahip değiller.” 

YORUMLAR