Sundar Pichai yapay zekayı elektrik ve ateşle karşılaştırdı

Medyaloji.net » medya » Sundar Pichai yapay zekayı elektrik ve ateşle karşılaştırdı
Sundar Pichai yapay zekayı elektrik ve ateşle karşılaştırdı

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, yapay zeka konusundaki gelişmeleri, medeniyetin ateşi ve elektriği keşfiyle karşılaştırdı.

Yapay zekanın ateşin ve elektriğin keşfinin toplumdaki etkisine benzer etkileri olacağını savundu ve yapay zeka sayesinde medeniyette çok önemli bir zıplama yaşanacağının altını çizdi. Öte yandan ateşin ve elektriğin de tehlikeli yanları olduğunu, yanlış kullanımı ile çok yıkıcı olabildiklerini hatırlatarak yapay zekanın da doğru kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yapay zeka nedeniyle bazı mesleklerde sorunlar yaşanacağını, bazı mesleklerin öleceğini kabul eden Pichai, buna rağmen yapay zekanın insanlar için çok daha fazla seçeneği ortaya çıkaracağını hatırlattı.

Google şu anda Amazon’la beraber, yapay zeka konusundaki en gelişmiş çalışmaları yapan şirketlerden biri. Dünyanın farklı şehirlerindeki yapay zeka merkezlerinde, toplamı milyarlarca doları bulan yatırımlarla yoğun çalışmalar yapan Google, pek çok yapay zeka ürününü de şimdiden hayatımıza sokmuş durumda.

[Bkz url=https://www.techinside.com/kopekceden-ingilizceye-ceviri-yapan-yapay-zeka/]

Arama sonuçları, reklam gösterimleri, dil çevirileri gibi hizmetler tamamen yapay zeka kontrolünde çalışıyor. Hatta, translate servisi kendine öğretilmemiş olan dillerin çevirilerini, başka diller üzerinden çeviri yaparak kendi kendine öğrenmeyi başardı ve bu gelişme Google’ın yapay zeka uzmanlarını bile şaşırttı.

YORUMLAR