"Suçlamalar benim duruşuma ters!"

Medyaloji.net » magazin » "Suçlamalar benim duruşuma ters!"
"Suçlamalar benim duruşuma ters!"

Başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

Şahsına yöneltilen suçlamaları reddeden Çakır, "Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, rengi için ayırmadım" dedi.

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde bulunan mekanda oturan başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine oyuncu Deniz Çakır hakkında 'hakaret' suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Çakır, bugün ifadeye çağırıldı.

Çakır'ın görüntülenmemesi için yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliyede görevli basın mensuplarının önceden girebildikleri koridorlara girmesine izin verilmedi. Basın mensupları Çakır'ın ifade vereceği koridordan bariyer çekilerek uzaklaştırıldı.

Bir süre avukatıyla savcılık kaleminde dosyasını inceleyen Çakır, daha sonra ifadesi alınmak üzere savcılık odasına alındı.

Burada ifade veren Çakır, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çakır, şunları kaydetti:

"Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiçbir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz. Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar."

YORUMLAR