Sony ve Fujitsu blockchain kullanacak

Medyaloji.net » iş dünyası » Sony ve Fujitsu blockchain kullanacak
Sony ve Fujitsu blockchain kullanacak

Japonya’daki iki teknoloji devi Sony ve Fujitsu blockchain kullanarak güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor. Sistemin testlerine Mart ayında başlanacak.

Sony ve Fujitsu blockchain ile güvenliği sağlayacak
Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi Japonya’da da oturma izni alabilmek için Japonca dil sınavını geçmek gerekiyor. Japonya hükümeti, yurt dışındaki kurumlardan alınan sınav sertifikalarını da kabul ediyor. Ancak bu durum birçok sahtekarlığın yapılabilmesine neden oluyor. Başvuruda bulunan bazı yabancılar, sahte dil sınav puanı sertifikasıyla oturma izni alabiliyor. Bunu önlemek için Japonya’da blockchain kullanılarak olası sahtekarlıkların önüne geçilebilecek.

Japonya’nın teknoloji devi Fujitsu ve Sony, bu belgelerin doğruluğunu tespit edebilmek için blockchain platformu geliştiriyor. Bu platform ile ortak bir merkezi ağda tüm belgelerin toplanması ve kontrolünün sağlanabilmesi hedefleniyor.

İlk olarak Mart ayında büyük şehirlerdeki başvuru merkezlerinde başlayacak olan sistem, başarılı olursa tüm ülke genelinde test edilecek. Bu projeyle blockchainin yepyeni bir kullanım alanı olacak.

YORUMLAR