Seçim öncesi DHA'da bir kriz daha!

Medyaloji.net » medya » Seçim öncesi DHA'da bir kriz daha!
Seçim öncesi DHA'da bir kriz daha!

Demirören Haber Ajansı’nda 23 Haziran seçimleri öncesi yine aynı dayatma yüzünden ipler gerildi.

 Türk medyasının en önemli haber ajanslarından DHA’nın Aydın Doğan’dan Demirören ailesine geçmesi sonrası başlayan krizlere bir yenisi daha eklendi.

BİR KEZ DAHA İZİNLER İPTAL

Medyaradar’ın haberine göre; geçtiğimiz seçim dönemi tüm izinleri iptal edilen çalışanlar, İstanbul seçimlerine az bir süre kala yeniden izin iptal şokuyla karşılaştı.

Karar sonrası içerde zaten çok yüksek olan tansiyonun daha da arttığı öğrenildi.

KRİZ ÜSTÜNE KRİZ ÇIKIYOR

Demirören Haber Ajansı’nda daha önce çalışanlara yapılan zam sözü tutulmamış bir de hemen üstüne seçim bahane edilerek tüm izinler iptal edilmişti.

Çalışanlar tüm bunlara ek olarak geçtiğimiz hafta, bir şok daha yaşamış ve habere çıkan gazetecilere ödenen yemek, yol vb. masrafların tümünün kesildiği haberi ile sarsılmıştı.

Tepki çeken uygulamanın failinin ise Ziraat Bankası’ndan birden bire Demirören Medya’ya tüm finansal işlerden sorumlu yönetici olarak atanan Metin Sezici olduğu ortaya çıkmıştı.

ELEŞTİRİLERE KULAK TIKADILAR

Geride bıraktığımız yıl Ziraat Bankası’ndan 2 yıl geri ödemesiz 10 yıl vadeli 675 milyon dolar kredi kullanarak Doğan Medya’yı satın alan Demirören Ailesi, Türkiye’deki en büyük medya gücü haline gelmişti.

AK Parti iktidarına yakın bir duruş sergilemesi ve çalışanlara yönelik tutum ve ücret politikası nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefindeki isim olan Demirörenler ise tüm bu yaşananlara kulak tıkamış durumda.

Son dönemde Türk Lirası’nda yaşanan kayıp, yüksek enflasyon gibi tüm faktörleri görmezden gelen Demirören yönetimi, hala DHA çalışanlarına asgari ücretin çok az üzerinde bir maaş ödemeye devam ediyor.

OKLAR SARIDANİŞMENT’E DÖNMÜŞ DURUMDA

Çalışanlar ise tüm bu yaşananlar karşısında Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet’i istenmeyen adam ilan etmiş durumda.

Bu yılın başında yapılan zam görüşmeleri sırasında çalışanların beklediği yüzde 18-19’luk zam isteğini yönetim karşısında yeterince kararlı bir şeklide savunamayan Sarıdanişment, bir de yüzde 8-9 gibi bir zammı kabul ederek masadan kalkınca çalışanlar nezdindeki kredisini tamamen kaybetmişti.

YORUMLAR