Samsung'un patenti ortaya çıktı

Medyaloji.net » teknoloji » Samsung'un patenti ortaya çıktı
Samsung'un patenti ortaya çıktı

Samsung'un çentik bulunmayan bir çerçevesiz akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Hatta Samsung'un ana ekran tuşunu da ekrana entegre etmeyi planladığı söyleniyor.

iPhone X'in tasarımında yapılan en büyük yeniliklerinden biri de ön yüzdeki çentik. Ortaya çıkan yeni bir Samsung patenti, şirketin bir adım daha ileri gitmeyi ve kamera ile diğer sensörleri ekranın içine sokacağın işaret ediyor.

LetsGoDigital tarafından keşfedilen bir patent, Samsung’un çentiksiz bir çerçevesiz telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Patente göre Samsung, OLED ekran üzerinde boşluk açarak ahize, sensörler ve ön kamerayı ekranın altına konumlandıracak. Bu tür bir tasarımın, içeriği görüntülemek için ekranın tam alanının kullanılmasına nasıl izin verebileceğini gösteriyor. Ancak ekranın tam alan olarak kullanılamayacağı söyleniyor.

 

Paten, şirketin geleneksel Android giriş düğmesini de geri getirmeyi planlıyor. OLED ekranın alt kısmına açılacak başka bir alan ana ekran tuşunun geriye gelmesini sağlayacak.

Aynı patent, çok daha küçük bir çentiği de içeriyor. Bu tasarım Essential Phone ile hemen hemen birbirine benziyor.

 

Çentik, iPhone X ortaya çıktığında tartışılan tasarım öğelerinden biriydi. Ancak sahiplerinin çoğu ona alıştı. Bununla birlikte Apple'ın Face ID sensörlerini kameraya entegre ederek sensör gövdesinin boyutunu azaltmaya çalıştıklarına dair söylentiler var .

Samsung'un yaklaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Ekranın üst kısmında çentik veya küçük delikler olması daha mı iyi olur?

YORUMLAR