Samsung yarı iletken sektörüne yatırım yapacak

Medyaloji.net » iş dünyası » Samsung yarı iletken sektörüne yatırım yapacak
Samsung yarı iletken sektörüne yatırım yapacak

Samsung yarı iletken sektörüne yaptığı yatırımla üç şirketi bünyesine katacak. Teknoloji devi NXP, Xilinx ve Infineon’u satın almak istiyor.

Samsung yarı iletken piyasasında büyüyecek
Teknoloji şirketleri için en çok maliyetlerin oluştuğu birim, yarı iletken birimi oluyor. Buradaki malzeme ve teknoloji maliyeti, şirketlerin giderlerinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Bunun için Samsung, bu alandaki teknoloji devlerini satın alarak daha yenilikçi çalışmalar yürütmeyi ve maliyetlerini azaltmayı planlıyor.

İddialara göre Samsung, yarı iletken sektöründe dünya devi NXP’yi satın almak istiyor. Yıllık geliri 9 milyar doların üzerinde olan NXP, daha önce Qualcomm tarafından satın alınmaya çalışılmış ancak görüşmeler tıkanmıştı.

Samsung’un NXP’yi satın alacağı iddiaları sonrasında şirketin hisseleri de artış gösterdi. Eğer bu satın alma gerçekleşirse Samsung’un 40 milyar dolar civarı bir ödeme yapması bekleniyor.

Ayrıca yarı iletken sektöründeki önemli şirketlerden olan Xilinx ve Infineon da Samsung’un satın almak istediği diğer şirketler arasında yer alıyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler