SAF Nutrition 15 milyon dolar değerlemeyle 750 bin dolar yatırım aldı

Medyaloji.net » iş dünyası » SAF Nutrition 15 milyon dolar değerlemeyle 750 bin dolar yatırım aldı
SAF Nutrition 15 milyon dolar değerlemeyle 750 bin dolar yatırım aldı

2022'nin üçüncü çeyreğinde küresel startup yatırımlarının 81 milyar doları aştığı bilinse de, bu rakam küresel ekonomik trendler sebebiyle bir önceki çeyreğe yavaşlama sinyali verdi.

Türkiye'de girişim ekosistemi küresel koşullara rağmen iyi performans gösterirken, yılın son yatırım haberlerinden biri bitki bazlı gıda ve atıştırmalık üreticisinden geldi.

2022'de küresel girişim yatırımları makroekonomik gelişmelerden etkilendi. KPMG verilerine göre 2022'nin üçüncü çeyreğinde küresel startup yatırımlarının toplam değeri 81 milyar doları aştı. Bir önceki çeyreğe kıyasla %33'lük bir gerileme görülse de Türkiye'de girişim ekosistemi yatırımlar açısından iyi performans göstermeyi sürdürdü. Üçüncü çeyreğe ilişkin veriler, Türkiye'deki girişim ekosisteminin 113 milyon dolarlık bir hacim gördüğüne işaret etti. Yılın son yatırım haberlerinden biri ise bitki bazlı gıda ve atıştırmalık üreticisi SAF Nutrition'dan geldi. Süper gıda, sağlıklı atıştırmalık, bitkisel protein karışımları gibi ürünleriyle öne çıkan SAF Nutrition, Seri A öncesi köprü yatırım turunda melek yatırımcılardan 15 milyon dolar değerlemeyle 750 bin dolar yatırım aldı.

Yatırıma ilişkin görüşlerini paylaşan SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, "2022'yi Seri A öncesi köprü finansman turumuzda mevcut yatırımcılarımız Belis Üstünel, Şule Zorlu ve Özge Yürür'ün yanı sıra Ömer Üstünel'in de katıldığı melek yatırımcılarımızdan aldığımız 750 bin dolar yatırımla tamamlıyoruz. Aldığımız yatırımla yurt dışı operasyonlarımıza ağırlık vererek mağazacılık tarafında büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Pazar araştırması şirketi Data Bridge'in verileri, küresel besleyici gıda pazarının 2029'da 11 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını gösterdi. Sağlıklı atıştırmalık pazarında ise 2030'a kadar yıllık %6,6 bileşik büyüme beklendiği görüldü. Son yıllarda tüketicilerin beslenmeye, tercih ettikleri gıdalara ve sağlıklı yaşamaya dair daha çok düşündüğünü belirten Tolga Tunçsav, "SAF Nutrition olarak tüm iyiliklerin doğada olduğu inancıyla ürünlerimizi doğanın öz lezzetleriyle tasarlıyor, tüketicilerin kendilerine, sağlıklarına ve bedenlerine gösterdikleri özene destek olacak ürünlere imza atıyoruz. Süper gıdalar, bitki bazlı protein karışımları, sağlıklı atıştırmalıklar, vegan köfte gibi hazır gıdalar, çocuklara ve sporculara özel ürünlerle her geçen yıl genişleyen bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Oluşturduğumuz güvenilir tedarik sistemiyle üretim yaparken doğaya saygı duymayı, dünyanın dört bir yanından yerel çiftçilerin mahsullerini kullanmayı da önemsiyoruz. Yatırımcılarımızın bize duyduğu güvenden aldığımız güç ve organik, glutensiz, %100 doğal, ilave şekersiz, tamamen bitkisel ve katkısız ürünlerimizle, Türkiye'nin küresel sağlıklı atıştırmalık pazarındaki öncü rolünü uluslararası pazarlarda da göstermek için çalışacağız. Yurt dışındaki ilk faaliyetlerimize Birleşik Krallık ve Almanya pazarlarında başladık" dedi.

 

YORUMLAR