Sabah Özel İstihbarat birimine tepki

Medyaloji.net » polemik » Sabah Özel İstihbarat birimine tepki
Sabah Özel İstihbarat birimine tepki

Sabah gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, bugünkü yazısında Sabah Özel İstihbarat birimini eleştirdi.

 İbrahim Altay, “Sabah Özel İstihbarat biriminin Neşe Sapmaz İbrahim Arıkan davasını takip etmek konusundaki hırsı baş döndürücü. Muhabirlerden biri bıraksa diğeri ele alıyor konuyu. Mahkemede kâtip öksürse neredeyse onu da haber yapacaklar. Üstelik bu konuda alınmış yayın yasağı kararına rağmen” ifadelerini kullandı.

“Atakan Irmak imzalı son haber şöyle başlamış: ‘Televizyon sunucusu olduğu iddia edilen Neşe Sapmaz...’ Ne demekse... Kim iddia etmiş? Nerede geçiyor?” diyen Altay şöyle devam etti:

“Kaldı ki siz gazeteci değil misiniz? Böyle bir iddia varsa bile bunu araştırıp doğru olup olmadığını anlamanız o kadar zor mu? Neşe Sapmaz televizyon programı yapmış mı yapmamış mı diye bakarsınız, yapmışsa 'televizyon sunucusu' der geçersiniz. 'İddia edilen' gibi tahkir edici laflar kullanmazsınız.

Değerli dostlarım! Farkındayım; Hıncal abinin yazıları, benim eleştirilerim derken bu mesele içinizde bir ukdeye dönüştü. Fakat gazetecilikte kan davası gütmek olmaz. Gazetecilikte hiddete, öfkeye yenilmek olmaz. Gazeteci intikam peşinde koşmaz. Ne diyor yüzüne tüküren düşmanını öldürmeyen Hazreti Ali: ‘Ben Allah'ın arslanıyım, nefsimin değil.’ Hepimizin kulağına küpe olmalı.”

YORUMLAR