S3 veri sızıntısı doğrulandı

Medyaloji.net » teknoloji » S3 veri sızıntısı doğrulandı
S3 veri sızıntısı doğrulandı

S3 veri sızıntısı hakkında yapılan spekülasyonlara sonunda cevap geldi. Devlet tarafından desteklenen yayıncı kuruluşun güvence altına alınamayan verilerinin açığa çıktığı doğrulandı.

S3 veri sızıntısı hangi bilgileri içeriyor?

Şirketler için giderek artan siber güvenlik önlemlerine rağmen veri sızıntısı vakaları olmaya devam ediyor. Avustralya Yayın Kurumu (ABC) güvenlik önlemlerini almaması nedeniyle S3 veri sızıntısına uğradı. Devlet destekli yayıncı 16 Kasım’da veri sızıntısına uğradığını doğruladı. Yaşanan S3 veri sızıntısı şirketin kendi müşteri ve kullanıcılarının yanı sıra ortaklık yaptığı şirketleri de önemli derecede etkiledi.

Diachenko’ya göre açığa çıkan veriler arasında “çevrimiçi olarak halka arz edilmemesi gereken üretim hizmetleri ve stok dosyaları” ile ilgili bilgiler yer alıyor. Açıklanan dosyalar ABC Ticari kullanıcıların içeriğe erişmeleri için binlerce e-posta, oturum açma bilgileri ve şifreler içeriyordu. Ayrıca dünya çapındaki medya üreticilerinden lisanslı içerik talepleri, video içerikler için gizli erişim tuşu ve giriş bilgileri bulunuyordu. Şirketin 2015’ten günümüze 1.800 MySQL yedeklemelerinin açığa çıkması siber güvenliğin önemini bir kez daha ortaya koydu.

YORUMLAR
En çok okunan haberler