Röportaj yapmaya giderken işten çıkartıldı!

Medyaloji.net » medya » Röportaj yapmaya giderken işten çıkartıldı!
Röportaj yapmaya giderken işten çıkartıldı!

Almanya merkezli yayın organı Artı Gerçek haber sitesi, Ankara muhabiri olarak çalışan TGS Ankara Şube yöneticisi Esra Koçak Mayda’nın işine son verdi.

Esra Koçak Mayda, CHP Genel Merkezi'ne röportaj yapmaya giderken işten çıkarıldığını belirterek "Bana derdimi anlatacak zaman tanımadılar" dedi.

Artı Gerçek haber sitesi, yaklaşık 6 aydır Ankara muhabiri olarak çalışan Esra Koçak Mayda'nın işine son verdi. Mayda’ya gerekçe olarak, verimli çalışmadığı ve beklenen "Ankara gazeteciliği"ni yapmadığı iletildi.

Cumhuriyet’in haberine göre 9 Kasım 2018 tarihinde işten çıkarılan Mayda ise “Tam çıkarıldığım gün yapmadığım iddia edilen Ankara gazeteciliğini yapmak üzere daha önce defalarca gittiğim gibi CHP Genel Merkezi’ne gidiyordum. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile röportaj yapmak üzere. İşe başladığım Mayıs ayından bu yana onlarca kulis ve özel haber yaptığım Artı Gerçek'ten bu şekilde haksız yere atılmak beni gerçekten çok üzdü. Bana derdimi anlatacak zaman tanımadan ‘çalışamayacağız artık seninle’ denildi. Bunun üzerine telefonla konuştuğum site yönetici bir isim ise ‘verimli bir süreç geçiremedik, beklediğimiz kulis haberleri bize getiremedin’ dedi. Yaptığım haberler bekleneni verip vermediğimi zaten ortaya koymaktadır” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, işten çıkarılan Esra Koçak Mayda’nın yanında olduklarını belirterek "Hukuki süreçleri sendika olarak başlatacağımızı duyururuz" açıklaması yaptı.

YORUMLAR