Robotlar iş gücünün yüzde 25’ini aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Robotlar iş gücünün yüzde 25’ini aldı!
Robotlar iş gücünün yüzde 25’ini aldı!

Robotlar iş kolunda devreye girerek artık birçok sektörde insan işçilerin yerini alıyor. Çin’de mühimmat fabrikalarında kullanılan robotlar iş gücünün yüzde 25’lik kısmını otomatik hale getirdi.

Çin, 2030 yılına gelindiğinde yapay zekada dünya lideri olmaya yönelik iddialı planlar yapıyor. Hatta Çin’de geçtiğimiz sene yapay zeka destekli bir polis karakolu yapıldı. Bununla sınırlı kalmayan Çin, birçok sektörde otomasyonun gücünü kullanmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Çin, bomba ve topçu silahlarının arzını artırmak için otomasyon sürecine geçti. Sonuç olarak mühimmat fabrikalarının yüzde 25’inde robotik bir iş gücü var.

Her ne kadar çalışma ücretleri yüksek olsa da Çin’de genç nüfus mühimmat fabrikalarına ilgi duymuyor. Dolayısıyla şehirden uzaktaki bu fabrikalarda donanımlı çalışan eksikliği yaşanıyor. Çin son üretim politikası ile bu fabrikalarda robotlar ve bilgisayar sistemleri ile iş gücünün yüzde 25’ini otomasyona devretti. Bu geçiş ile üretkenliğin de 5 kat arttığı belirtiliyor.

YORUMLAR