Robot Sophia seri üretime geçiyor!

Medyaloji.net » teknoloji » Robot Sophia seri üretime geçiyor!
Robot Sophia seri üretime geçiyor!

Türkiye'ye de gelen insansı robot Sophia'nın üretici firması 4 robot modelinde seri üretime geçecek. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasıya birlikte yapay zekaya ve özellikle robotlara karşı ihtiyaç da artmaya başladı. Hanson Robotics, geliştirmiş oldukları insansı robot Sophia da dahil olmak üzere binlerce robot için seri üretime geçeceklerini açıkladı. 

Firmanın kurucusu David Hanson, "Covid-19 dünyasında insanların güvenliği için daha fazla otomasyona ihtiyaç duyulacak" dedi. Pandemi sürecinde robot kullanımının sağlık alanıyla sınırlı kalmayacağını söyleyen Hanson, perakende ve havayolu gibi sektörlerde de robotların işe yarayabileceğini dile getirdi.

Kesin bir sayı vermese de 2021'de büyük küçük tüm robotları satmayı hedeflediğini söyleyen Hanson, "Sophia ve Hanson robotları insana çok benzedikleri için eşsizler. İnsanların fena halde yalnız ve toplumdan izole hissettikleri böyle zamanlarda faydaları dokunabilir" ifadesini kullandı. Robot Sophia'nın da bu konuda sözleri: "Benim gibi toplumsal robotlar hasta ve yaşlılara bakabilir. Zor zamanlarda bile iletişime yardımcı olabilir, terapi desteği sağlayabilirim." oldu.

2016 yılında dünyaya tanıtılan insansı robot Sophia, kısa sürede viral olarak herkes tarafından bilinir olmuştu. Hong Kong merkezli Hanson Robotics firması tarafından üretilen Sophia ve 3 yeni versiyon bu yıl seri üretime geçecek. 2021’in ikinci yarısında Sophia dahil yeni modellerin üretim bandından inmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR