Retweet hafızayı zayıflatıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Retweet hafızayı zayıflatıyor
Retweet hafızayı zayıflatıyor

Sosyal medya üzerinden retweet etmek olarak bildiğimiz bilgiyi paylaşmak hafızayı zayıflatıyor.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda sosyal medya üzerinden bir bilgiyi geri paylaşmanın yani retweet etmenin bilişsel olarak aşırı yüklenmeye neden olduğu ortaya çıktı. Retweet etmenin hafızayı zayıflattığı belirtildi.

Cornell Üniversitesi ve Beijing Üniversitesi'nin ortak yürüttüğü araştırma Computers in Human Behavior dergisinde yayımlandı. Bulgular, retweet yapmanın öğrenme yeteneğini ve hafızayı zayıflatabileceğini gösteriyor.

Çin’deki Beijing Üniversitesinde yapılan araştırmada iki gruba ayrılan öğrencilerden birinci gruba, Twitter’da gördüklerini paylaşıp paylaşmama yetkisinin onlara ait olduğu söylendi. İkinci gruba ise mesajları yalnızca okumaları ve paylaşmamaları, beğenmeleri söylendi. Ardından öğrencilere, bir test verildi. Sonuçlarda; mesajları hemen paylaşmayı seçen öğrencilerin bu teste verdikleri yanlış cevap sayısı, aynı mesajları okuyan fakat paylaşma seçeneği olmayanlara göre iki kat daha fazla çıktığı görüldü.

Araştırma ekibinden Prof. Qi Wang, birçok insanın orijinal fikirlerini paylaşmadığını, yalnızca bir şey görüp arkadaşlarına duyurduğunu düşünüyor. 

YORUMLAR