Reklam işini yine beceremedi

Medyaloji.net » medya » Reklam işini yine beceremedi
Reklam işini yine beceremedi

YouTube geçtiğimiz yıl dev reklam firmalarının milyarlarca dolar bütçeli reklamlarını geri çekmesiyle büyük şok yaşamıştı.

Reklamlarının şiddet içeren aşırı görüşlü videolardan görünmesinden rahatsız olan dev firmalar bu kararı almak zorunda kalmıştı. YouTube ise sorunu çözmek için 10 bin yeni editör işe alıp tüm yüklenen videoları tek tek izleyip reklam göstermeye uygun olup olmayacağını tespit etme ve dev firmaların reklamlarının aşırı görüşlü videolarda görünmeyeceği sözü vermişti.

Ancak yeni bir inceleme, durumun YouTube’un istediği gibi olmadığını ortaya koyuyor. YouTube üzerinde yapılan bir araştırmada özellikle Nazi görüşünü savunan videoların hala yüzlerce dev firmanın reklamlarını aldığını, hatta bazı ABD kamu kuruluşlarının reklamlarının bile bu videolarda görülebildiğini ortaya koydu.

Öyle görünüyor ki, YouTube’ın hangi reklamın sakıncalı ve aşırı görüşlü olduğunu tespit edecek 10 bin editörü seçerken yeterince ince eleyemediği ve editörlerin kendi kişisel görüşleriyle uyuşan videolara reklam onayı verdiği anlaşılıyor.

YouTube reklam sorununu yine çözememiş gibi görünüyor.

YORUMLAR