Reebok'tan ayakkabı paylaşımı hamlesi

Medyaloji.net » iş dünyası » Reebok'tan ayakkabı paylaşımı hamlesi
Reebok'tan ayakkabı paylaşımı hamlesi

Markadan elektrikli scooter paylaşımına ilginç bir alternatif.

İsveç’te hayata geçirdiği yeni kampanyasıyla Reebok, yakın geçmişte birçok şehirde görülen elektrikli scooter paylaşımına “sağlıklı” bir alternatif sunmaya çalışıyor.

İsveçlilerin yüzde 25’inin yeterli miktarda egzersiz yapmadığı verisinden yola çıkarak hayata geçirilen uygulama, elektrikli scooter paylaşımıyla benzer özellikler taşıyor. İsveç’in başkenti Stokholm’e yerleştirilen GPS’li ayakkabıların iç kısımlarındaki QR kodu taratanlar, ayakkabıları ücretsiz kullanabiliyor.

İnsanları ayaklarıyla yeniden tanıştırma iddiasındaki kampanyayla hem enerji tasarrufu hem de insanların daha fazla hareket etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Reebok İskandinavya Marka Sorumlusu Nicolas Nath, kampanyayı, “Biz insanlar gittikçe daha az hareket ediyoruz ve bu da sağlığımız üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Elektrikli scooter’ların yeni ve eğlenceli olmaktan çıkıp, şehir hayatının parçası haline gelmesi üzerine biz de bir şeyler yapmalıyız diye düşündük. Basitçe, hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu ve de günlük hayatta daha fazla hareket etmenin zor olmadığını göstermek istedik. Spor salonunda yüzlerce, binlerce saatler geçirmenize gerek yok, tek ihtiyacınız bir çift ayakkabı” sözleriyle değerlendiriyor.

M&C Saatchi Kreatif Direktörü Linda Elers ise kampanyanın hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını belirterek, “Eğer kampanyayla insanların ayaklarını yeniden keşfetmelerini sağlayabilirsek, doğru adım atmışız demektir” diyor.

KÜNYE
Reklamveren: Reebok
Reklam Ajansı: M&C Saatchi

YORUMLAR